tirsdag, november 24, 2015

Dagbok 2015: 24. november

Klokka er halv seks. Temperaturen ute er + 7 grader, så no er vi tilbake på vanleg vêrsituasjon, med overskya, regn og mørkt. Men så er det i alle fall ikkje kaldt.
Eg hadde ikkje planlagt kva eg skulle gjere i dag- eg KUNNE for eksempel laga småkaker til jul-men det er det ingen vits i. Det er ingen som et dei-og då kan ein like godt kjøpe på butikken og ha til pynt.Og så LIKAR eg ikkje å bake!
Men det er alltid noko å ta seg til. Blomsterkassane utanfor kjøkenglasa fekk dødsstøtet no det var kaldt, så Nils tok dei ned. Eg vaska kjøkenglasa utanpå med mopp og såpevatn, før eg tok slangen og spylte dei. Etterpå fekk trappa om lag same omgangen.Nils bar vekk dei visne blomstrane, så no ser der litt ryddigare ut. Og sidan eg var så godt i gang, vaska eg stoveglasa utvendig også; tenkte eg måtte vere om meg mens det var så mildt at eg kunne bruke slangen. No høyrest dette litt voldsomt ut, men eigentleg er det veldig fort gjort. Pussa kjøkkenvindua innvendig, på vanleg måte. Så er det gjort til jul-kanskje.
Vi åt tidleg lunsj. I dag vart det resten av silda frå søndag m.m.
Etter at vi hadde pausa ei stund, tok vi ein tur til Vik. Og på Clas har dei alt vi treng ! 
I dag kjøpte vi nytt batteri til fjernkontrollen som høyrer til nokre elektriske lys, så no kan vi leike oss med å skifte farge og stemning i heimen.
Elles var eg innom biblioteket og fekk med meg ei flunkande ny bok, eg måtte vente mens ho gjorde den klar til utlån. Eg aner ingenting om boka-men den er kanskje bra? No står eg på førsteplass til Ferrante nr. 2.
Etter at vi kom heim var Nils opp på loftet med sommargardinene og så tok han ned advents-og jule-pynten med det same.
Nils tykte vi måtte ha noko meir middagsmat enn dei stakkars sildefiletane, så vi kjøpte nokre karbonadar som vi skal steike no snart. Vi har berre oss sjølve å ta omsyn til, så vi gjer stort sett som vi vil.
Tok bilde av den kvite asaleaen, så Solveig kan få sjå at eg steller godt med den. Eg gir den vatn kvar dag, rett etter frokost, og den drikk mykje.


I dag fyller Erlend 12 år. Vi har gratulert han fleire gonger på Facebook, men vil no gjere det her også:
Gratulerer med dagen, Erlend!
dag fyller Erlend 12 år.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...