tirsdag, november 24, 2015

Bok nr. 84 - 2015: Zack

       Zack av Mons Kallentoft (Lydbok-CD)          
Første actionfylte bok i serien om Zack Herry!

Fire asiatiske kvinner blir funnet brutalt myrdet i en leilighet i Stockholm. En femte kvinne dumpes svært medtatt utenfor et sykehus. Ut fra hennes lemlestede kropp å dømme ser det ut til at hun har blitt angrepet av en rasende hundeflokk.

Tjuesju år gamle Zack Herry har gjort kometkarriere i Stockholmspolitiet. På dagtid er han en dreven kriminalinspektør ved spesialenheten. På nettene driver han med narkotika på de ulovlige klubbene i byen. Han vet at dette ikke kommer til å gå i lengden, men de blodige minnene fra hans egen barndom driver ham mot avgrunnen.

Jaget av politiets intern-etterforskere forsøker Zack sammen med kollegaen Deniz å løse den verste mordbølgen i Sveriges moderne historie. Handler det om kvinnehat, rasisme eller menneskehandel? Det eneste som er sikkert er at flere kvinner kommer til å dø om de ikke finner morderen.

«Zack» er den første actionfylte boka i Herkules-serien , skrevet av forfatterparet Mons Kallentoft og Markus Lutteman. Over hele serien trer et voldsomt skjebnedrama frem, der den komplekse antihelten Zack, akkurat som en moderne Herkules, slites mellom to ulike verdener.
.......................................................................................
Denne boka har eg lese før,men av ein eller annan grunn har eg ikkje sletta den frå maskina. Truleg fordi eg hadde tenkt å lese den om att. Det er svært sjeldan eg les om att krimromanar, men denne er ikkje ein slik roman der ein jaktar på ein forbrytar og finn han- og dett var dett. Dette er på mange måter ei ganske grotesk bok på den måten at brotsverka er stygge, grisete og ekle. Hovudpersonen Zack er heller ikkje heit streit, men ein interessant type. Boka er godt skriven, og opplesaren er god. Då eg las omtalen frå nettet hugsa eg at eg har tatt vare på boka fordi den var den første i ein serie.

2 kommentarer:

solveig sa...

Eg likte romanen, men eg ser at eg ikkje anbefalte den for fintfølande ...

Besta sa...

No las eg om att det eg skreiv sist-og eg meiner det samme etter andre gongs lesing.

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...