onsdag, juni 10, 2015

Bok nr.45 - 2015: Nu, Jävlar

"Nu, jävlar! - roman" av Heidi Linde
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen:

I denne romanen møter vi Terese som er høygravid og usikker på om hun tok det riktige valget, Kevin som har hatt kjærlighetssorg i tolv år, Lydia og hennes fantasivenninne Dronning Sonja og Jessica som skal feire bryllup med en mann hun ikke er sikker på om hun burde gifte seg med. En roman om forventninger, forsoning, hjemmebakst og Metallica.

Omtale fra forlaget:
Hjertevarm og gripende roman fra Heidi Linde

Obamas slagord om change we can believe in ga gjenlyd langt utover USAs grenser. I en liten småby på Østlandet tenkte Terese at en forandring måtte skje. Men når hun nå, noen måneder senere, vagger høygravid rundt, er hun ikke sikker på om hun valgte riktig change. Vi møter Kevin som har hatt kjærlighetssorg i 12 år, Lydia med fantasivenninnen Dronning Sonja og Jessica som kommer hjem for å feire bryllup ... med en mann hun ikke lenger er sikker på at hun burde gifte seg med.
Nu, jävlar! er en roman om hjemmebakst, Metallica, svangerskapskvalme og fotball-VM ? men først og fremst om mennesker det er umulig ikke å bli glad i.

.............................................................
Somme gonger les eg bøker på papir. Det tek mykje mindre tid enn å høyre same bok som lydbok, men så får ein ikkje gjort noko anna på samme tid.... Eg merkar at eg hugsar betre papirbøkene, får betre tak på dei liksom.
Denne boka lånte eg av Margrete, og den var, som ho sa, lettlesen.
Ein annan ting er at eg legg betre merke til språket når eg SER det. Denne boka er skriven på eit litt radikalt bokmål, med a-endingar, blei, veit etc. DET kan eg like. Då eg studerte norsk hende det at klassekameratane kalla meg "Klassekampa" fordi eg skreiv eit bokmål som grensa mest mulig opp mot nynorsk.
Handlinga i boka er lagt til Kongsvinger. Hovudpersonen er Jessica, og alle dei andre personane i boka har ein relasjon til henne. Viss de vil vite meir om handlinga, er der mykje stoff på nettet.Eg kan berre seie at eg likte boka godt, og på grunn av det dårlege vêret las eg den på eit par dagar. Den er på knappe 400 sider.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...