torsdag, mars 26, 2015

Bok nr. 27 - 2015: Den grenseløse.


Den grenseløse

Hvor langt vil du gå for å beskytte dine egne? «Den grenseløse» er den sjette lydboken om Carl Mørck og Avdeling Q i København-politiet.

Midt i sin sedvanlige og sårt tiltrengte morgenlur med beina på skrivebordet i kjelleren på politigården i København, får Carl Mørck en oppringning fra en kollega på Bornholm. «Har du tid til å høre litt på meg?» spør han. Men Carl er avvisende når han forstår at kollegaen er i ferd med å prakke på ham en ny sak. Dermed legger mannen i den andre enden stille på røret.
Bare få timer senere viser konsekvensene av den avbrutte samtalen seg. Den er totalt uforutsigbar. Carl presses hardt og må begynne å grave i en 17 år gammel sak med et ekstremt tragisk utfall. En ung, livsglad kvinne forsvant og ble funnet drept hengende i et tre.

Avdeling Q står overfor en sak som er både vanskelig og obskur. Samtidig driver en mystisk manipulator et kynisk spill for å beskytte seg selv og sine. I møte med kompromissløse og alternative miljøer blir Rose, Assad, Carl og nykommeren Gordon utfordret på alle tenkelige vis.

.........................................................................
Eg har lese alle bøkene i serien om Avdeling Q, og denne er like bra som dei andre. Men desse bøkene MÅ lesast som lydbøker, for opplesaren Helge Winther-Larsen løfter bøkene enda eit hakk. Sjølv er eg mest av alt fascinert av språket i  bøkene, så oversettaren har også gjort ein god jobb.Anbefalt!
For dei som enno ikkje har lese denne serien, vil eg anbefale å lese bøkene i kronologisk rekkefølge.



1 kommentar:

solveig sa...

Dene gler eg meg til å lese!

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...