søndag, februar 22, 2015

Dagbok 2o15: 22.februar.

KLokka er 18.00, temperaturen ute er +2 grader C. No er det fint og lettskya vêr, men før middag lava snøen ned, våt og tung. Nils var ute og mòka litt og prata med naboar som var ute i same ærend, eller var ute og gjekk.
Eg har halde meg heilt i ro i dag. Verkte såpass sist natt at eg ville prøve å halde meg mest mulig i ro i dag, for å sjå om det gjorde godt.
Så eg har pusla med diverse husmorsyslar innomhus.
Til middah steikte eg blålange. Først bresa eg den på panna og så sette eg den i steikomnen. Stykka er så tjukke at det er vanskelig å få den gjennomsteikt på panna. Tilbehøret var poteter, raspa gulrøter og remulade. Det var godt med fisk etter mange kjøttfulle dagar.
Så har eg begynt på ei ny krimbok, men til denne tid har det vore mykje tilbakespoling, det er ofte litt problem på begynnelsen av bøkene. Mange nye namn skal på plass. No har eg lese to CD-plater, så då er eg i gang. Det er mange grunnar til at eg har lese så mykje i vinter. Ein av grunnane er at Nils ser sport på TV-det gjer ikkje eg.
Eg får ikkje skikk på bilda mine for tida, og han som plar hjelpe meg med fotoproble, sit nede på Gran Canaria og solar seg. Ja, det er han vel unnt.





I dag fyller Audun 25 år. Han vart fødd på farfaren sin 75-årsdag. Farfaren er død for mange år sidan, men han ville ha fylt 100 år i dag- om han hadde fått leve.
Når eg valde dette bildet, der Audun sit med dei tre søskena si på eine sida, og to søskenbarn på hi, er det på grunn av hovudplagga til brørne Orten.Det kan minne litt om ski på TV? 
Det var vi som kjøpte huene; når dei drog i nokre band klappa dei i hendene på toppen. Det er lett å glede dei små.
I år feirer han dagen i kongens klær, og nesten på kongens dag. Vi gratulerer !

2 kommentarer:

solveig sa...

Er bildet frå feiringa av Einar sin 11-årsdag?

Besta sa...

Det veit eg ikkje utan å leite opp albumet, men der er i alle fall sommar, det burde vere lett å tippe Olaug sin alder?

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...