lørdag, februar 21, 2015

Bok nr.18 - 2015: Den stumme jenta



Den stumme jenta

«Den stumme jenta» er den fjerde boka om psykologen og profileringseksperten Sebastian Bergman, en serie med spennende, stilsikre og intelligente kriminalromaner!
Det er påskemorgen. To små gutter og foreldrene deres blir skutt på kloss hold i hjemmet sitt. Etterforskerne skjønner at det må ha vært et vitne til ugjerningen. Guttenes 12 år gamle kusine Nicole var på besøk, og fotsporene hennes forsvinner inn i skogen. Kriminalpsykologen og profileringseksperten Sebastian Bergman kobles inn. Jenta har vært borte i tre dager, og politiet ber publikum om hjelp.
Sexavhengige Sebastian Bergman har alltid hatt problemer med å skille jobb og privatliv. Nicole er like gammel som hans datter Sabine ville vært dersom hun ikke hadde omkommet i tsunamien. Og Nicoles mor trenger beskyttelse
.....................................................................................................
Dette er fjerde boka i serien om Sebastian Bergmann, men eg er ikkje sikker på om eg har lese andre enn den første (og kanskje den andre) ; nr.3 har eg i alle fall ikkje lese. Desse bøkene handlar svært mykje om Sebastian Bergmanns liv, så  derfor merkar eg at det er noko eg ikkje har fått med meg. Har sett eit par episodar på TV også, men bok nr. 4 var i alle fall ny for meg.
Når ein les lydbøker er det viktig at bøkene er ryddige, så ein ikkje får altfor store problem med å halde greie på personar etc. Denne boka er både ryddig, og velskriven, det skal dei ha. Innhaldet er til tider spennande nok, men løysinga i overkant fantasifull. Temaet er det mest vanlege av alle i liknande bøker: Kor langt er ein villig til å gå for å hjelpe barna sine ? Las ein kritikk, der hadde boka fått terningkast 5. Det fortener den kanskje . Boka er i alle fall minst 100% betre enn den førre krimboka eg las.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...