søndag, februar 08, 2015

Bok nr.13 - 2015: Dødspakten


Dødspakten

En norsk soldat i Afghanistan ser noe han aldri burde ha sett. Tom Kristensen er tilbake med ny, intens thriller.
Det er vinteren 2009. Jahn Christoffersen - nyutdannet vognfører og grenader i Telemark bataljon - skal sammen med femti andre norske soldater eskortere en lastebilkolonne med nødhjelpsforsyninger gjennom et av de farligste områdene nord i Afghanistan. De blir overrasket av et voldsomt angrep, lasten blir stjålet, og to norske soldater dør. En av dem er Oskar, Jahns beste kamerat. Jahn får en psykisk knekk og blir sendt hjem til Norge.
Rykter begynner å spre seg blant soldatene i Camp Meymaneh i Afghanistan, og de når etter hvert Jahn. Hva var det egentlig lastebilene fraktet, hvem angrep kolonnen, og hvorfor ble lasten stjålet? Hva var det de norske soldatene ofret sitt liv for?
Jahn drikker seg full på kirkegården, og ved kameratens grav legger han ned tomhylser fra skudd han skjøt på fienden. Der og da bestemmer han seg - han inngår dødspakten.
...............................................................................
Dette er den andre boka frå Afganistan eg har lese på kort tid. Men denne boka er ein annan sjanger enn den første, ein såkalla thriller. Eg har ikkje heilt sansen for slike bøker, men las den ferdig på fjerde forsøk, fordi eg ikkje hadde noko anna. I sin sjanger er den grei nok, men eg synest slutten vart til overmål langdryg og blodig. Då var boka "Broren", som eg las først, ei mykje betre bok, når eg først fekk orden på personane. Uansett har eg lært litt om landet og det som skjer der.

2 kommentarer:

solveig sa...

Denne kan eg tenke meg å lese! Har mykje på lager, så det hastar ikkje!

Besta sa...

Den ligg på maskina mi, så eg kan legge den over på minnepenn. Sjå over bloggen min om der er fleire bøker du manglar, eg har ikkje oversikt.

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...