onsdag, januar 14, 2015

Bok nr.5 - 2015: Angrep fra alle kanter.



Image for Angrep fra alle kanter from Norli



Den briljante Sandnes-gutten Ben er fed up av sin gjerrige far og sin psykotiske mor. Han er lei av å sniffe bensin med storebroren Rikki bak det nedlagte speiderhuset. Nå har han en sommerfgulkniv i lomma og vil sette himmel og helvete i bevegelse for å skaffe seg et nytt liv. 
Seksten kilometer lenger nord ligger verdens rikeste by, Stavanger. Der bor Hillevågsgjengen: onkel Rudi, Jan Inge og Cecilie. De lever utenfor loven. De er KrF-fans, digger heavy metal og gir blanke i oljesamfunnets regler. Det eneste de mangler er et brekk som gir store penger. 
Sammen med sin skremte storebror Rikki forlater Ben barndomshjemmet og legger ut på en reise som skal bli katastrofal for enkelte og skikkende for andre. 
Det er oktober i Rogaland. Jorden drønner. Pengene knitrer. Pariserhjulet dreier. Stakkars barn av regnbuen. 


Med den potente og amoralske thrilleren «Vi ses i morgen» fornyet Tore Renberg spenningsromanen, til stor applaus hos lesere og kritikere. Den var første bok i Teksas-serien. «Angrep fra alle kanter» er andre bok.

......................................................................
Då eg las "Vi ses i morgen", visste eg ikkje at boka var den første i ein trilogi. Derfor måtte eg lese den om att før eg las "Angrep fra alle kanter". Den første boka likte eg veldig godt, og gledde meg til å lese meir om den meir og mindre kriminelle gjengen.
Bok nummer to vart liksom litt "too much", særleg til å begynne med.
Boka handlar om ein gjeng med skakk-køyrde kriminelle menneske, som på ein måte bygger seg eit alternativt univers med eigne lover og moralomgrep.Deira verdsbilde er liksom eit vrengebilde av røyndommen-veit ikkje akkurat korleis eg skal uttrykke det. Alle har dei hatt ein vanskeleg barndom, med foreldre som har svikta på ymse måtar. 
Spåket er på samme tid røft og poetisk. Det samme er menneska, røffe, brutale og poetiske. Kanskje ikkje heilt realistisk, men eg har sans for boka.        







Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...