søndag, november 09, 2014

Dagbok 2014: 9.november.

Klokka er snart halv sju, temperaturen er + 11 grader, og i dag har det regna litt. Noko som var litt dumt sidan eg har ein stor klesvask hengande ute. Sjølv har eg ikkje vore ute for ei dør sidan fredag, dagane blir liksom for korte for meg. Men det får eg ta skulda for sjølv.
Sidan det er farsdag i dag, måtte Nils få lov å lage middag sjølv, så då vart det lapskaus heilt etter hans smak.Og han fekk brukt opp noko ferdigkokt kjøt frå frysaren. Elles måtte han ein tur på terminalen og fiske, mens eg strauk klede, festa trådar på ferdige lestar og begynte på nye. Alt mens eg høyrde lydbok.
Ei god venninne ringde mens Nils var vekke, og vi fekk ein lang prat. Ho er sjuk, og har det ikkje lett.
Vi åt relativt tidleg middag, og så blei det pause, med og utan lydbok. Og kaffi. Fann ein liten kakerest i frysaren som vi delte på. Det blir meir feiring i slutten av veka, då blir det feiring av to fødselsdagar i tillegg til farsdagen.
Elles har eg rydda litt i huset sidan eg likevel går inne og tuslar; skal ein på turar er det kjekkast å fare på kvardagar når butikkane er opne.
Nils ser fotball på TV, så eg kan høyre lydbok og strikke med godt samvit.
Den 9. november 1956 drukna Leon, broren til Nils, og naboguten Roald då dei var ute og fiska.Leon var då 17 år og Roald var 15. Dei vart aldri funne. Dette var to år før eg kom i Trovågen.
Anne Marie, systera til Nils, hadde fått ein gut den 10. september same året; han fekk namnet Leon Roald etter dei to som kom bort på sjøen. 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...