lørdag, november 29, 2014

Dagbok 2014: 29.november

Klokka er snart 17.00, temperaturen ute er  + 3-4 grader C. Det har vore overskya opphaldsvêr i dag også, og då vi kom over på andre sida av fjorden i dag, såg vi at det er mykje snø i Skåla og på Saudehornet, det ser vi ikkje herifrå.
Nils står i kjellaren og fileterer fisk. Eg har sett på Salmeprogrammet for første gong, og trur det er like greitt, for no er det mange utanlandske songar og salmar, nokre kjende, andre ikkje.Eg strikkar mens eg høyrer og ser, men trur eg snart koplar over på lydbok og "Harpesang".
Vi har ikkje pynta så mykje enno, men eg har ei svineribbe i omnen, så litt julestemning er det i huset. Kjøpte ei som var ferdig salta og krydra. Då eg pakka den ut, såg eg at den var frå Tyskland. Kanskje frå grisefarmen attmed den campingplassen i Hamburg vi frekventerte ein gong for lenge sidan ?I morgon får vi ta pynten ned frå loftet og shine opp litt.
Var ikkje tidlig oppe i dag heller, men i dag hadde eg god unnskyldning for å ligge lenge, somna ikkje før i 5-tida sist natt. Ikkje at det er nokon katastrofe.
Vi var ein tur til Vik i dag, kjøpte litt julegåver, men ein må vere litt budd før ein handlar, elles klarer ein aldri å bestemme seg. Det er mykje fint å få kjøpt, men dei fleste av oss har så altfor rikeleg av det meste frå før. Og så er det så irriterande å tenke på at det meste kjem på sal FØR jul.
Det er alltid mange tilreisande på Amfi om laurdagane, men i dag var der ekstra fullt. Eg hadde tenkt at vi skulle fått handla i går, men då tok fiskeriet lengre tid enn eg hadde venta.
Komande tysdag skal eg til frisør. På onsdag er det julebord i pensjonistlaget, og torsdag skal vi til Fosnavågen på konsert i det nye kulturhuset, i lag med pensjonistlaget. Det er meir aktivitet enn vi er vane med. Etterpå blir det å skrive avisreferat, går eg ut frå.
Eg har ikkje kjøpt meg nye klede til jul i år, det er kanskje litt dumt, men eg har eit skap fullt av "besteklede"- så eg får bruke det eg har.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...