tirsdag, oktober 14, 2014

Dagbok 2014: 14.oktober


Klokka er snart 20.00. Temperaturen ute er + 6 grader C og vi har hatt ein strålande dag, med sol frå klår himmel. Det er ønskevêr for alle som er spreke, og fri til å gå på fjellet, til dømes.
Her hadde vi diverse plikter i dag. Nils skulle til Volda for å ta blodprøver, og så hadde han litt av kvart å ordne her i "byen". Men før han for, skrella han poteter og grønsaker. Eg skulle lage brennsnut til Margrete og ungane skulle kome til middag. Det er ein del arbeid med det, men så er serveringa og oppryddinga enkel. Laga så mykje at vi har i morgon også. Til dessert skulle vi ha nøttekake med krem og pærer. Fann ein botn i frysaren.Det er ikkje så ofte vi klarer å samle alle, men i dag var det litt spesielt, sidan Ingeborg skal reise att på torsdag. Men så er det berre 2 mnd. til jul......
Eg brukte mykje av føremiddagen tiil matlaging, men fekk også vaska og hengt opp klede og gjort anna forefallande arbeid. Fekk til og med tid til litt lydbok. Og fotografering.




Nils fekk ein del sei i går, så i dag vart det filetering, og i morgon blir det å lage fiskekaker.Skulle ønske at eg hadde noko anna fisk å blande med, men no blir det reinspikka seikaker.Viss de ser godt på bildet kan de sjå haugen av fisk som skal bearbeidast. Håper eg blir ferdig så tidlig at eg kjem meg ut i sola ei stund.Får aldri nok av sol og finevêr.
Nils hadde enda ein jobb, og den var ikkje liten den heller. Han måtte grave ned jordin til utedelen på varmepumpa. Det var eit pålegg frå kontrolløren.





Alle tre klematisane våre blomstrar enno. Denne lavendelblå er litt bleik i fargen, men sjå dei fine "gullnøsta" som blir att når blomsten visnar. Kvar morgon er eg spent på om blomkarsen har frose, så langt har det gått bra. Har blomkarse nedanfor garasjen kvart år, den sår seg sjølv, stort sett, men eg plar plusse på med ein frøpakke. Så dekker plantane heile beddet, heile sommaren, og vi slepp å luke.


Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...