mandag, oktober 13, 2014

Dagbok 2014: 13.oktober

Klokka er16.15, temperaturen er + 12 grader C og vêret vart ikkje så fint som yr.no hadde meldt. Men det ser ut til at det skal lette opp no. Det har vore stort sett opphaldsvêr i dag.
Nils for på sjøen ca 7.30. Eg hadde tenkt å lufte sengetøy og vaske soverommet, så eg var litt skuffa over at det ikkje vart så fint som eg hadde trudd i dag. Bytte no på sengane og vaska golvet likevel, og sidan eg hadde laga til godt grønsåpevatn, vaska eg like godt bad og kjøkken i same slengen.
Nils kom att med ein god del stor sei. No fiskar han for å ha med til Kongsberg. Eg har tenkt å ha med litt fiskekaker også, men har ikkje lyst å lage dei berre av sei. Vi åt ein tidlig lunsj, og mens Nils slappa av litt, las eg ferdig boka mi, og strikka på ein lest.
Så var det tid for ein tur til Vik for å handle, men vi må snart ha ein kjøpestopp, for no er det fullt i alle kjøleskap og frysarar. Det er alltid noko lite vi treng uansett.
No driv Nils og kokar småsei til middag, og i dag har han fått seg ny fiskepanne. Den eine som han brukar til fisk står i frysaren, og den andre var så ujamn i botnen at den er ikkje brukande. Som de ser har vi investert i ein "luksuskasserolle", men den er kjøpt på Clas og kosta ikkje all verda (499,-kr)
Elles kjøpte eg to flanellsengesett i dag. Vi har to frå før, men trong byte. Dei er så lune og gode å ha om vinteren.
No er middagen ferdig, så det er berre å sette seg til bords.
I morgon ventar vi Margrete og ungane til middag og det gler vi oss til. Ingeborg skal reise att på torsdag, men til jul kjem ho att for godt(i alle fall for ei stund).

1 kommentar:

solveig sa...

Gratulerer med ny panne! Det er viktig å ha til alle matrettar! 🍲🍴🍷

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...