søndag, oktober 12, 2014

Bok nr.65 - 2014: Verdt å dø for

Jack Reacher er på vei til Virginia, men tar en stopp i Nebraska. Allerede første kveld kommer han i klammeri med den mektige Duncan-familien, som terroriserer bøndene i fylket ved hjelp av frykt og vold. Duncan-klanen smugler «varer» som ikke tåler dagens lys, og frykter at Reacher skal blande seg opp i deres saker. De må bli kvitt den brysomme fremmedkaren for enhver pris – men alle som kjenner Jack Reacher, vet at det er en umulighet.
Hva skjer i fredelige Nebraska, som det kan være verdt å dø for?

........................................................................................
Denne boka blei med heim fordi eg trudde at det var bra krim. Eg begynte på den 3-4 gonger og la den frå meg att. Men så hadde eg brått ingen ting å lese så då vart den tatt til nåde, og lese ferdig. Den er på 10 CD-plater. Eg kunne like gjerne lete vore å lese den, for den gav meg ingen gode opplevingar. Eg skal prøve å seie kvifor eg ikkje likte den, sidan eg såg ein del skryt på nettet.

1. Eg likar ikkje "heltar" som tek lova i eigne hender, og drep folk for fote utan at    dei blir dømde   av ein rett. Eg meiner det er svært forkasteleg og direkte umoralsk. Uansett kva gale folk har gjort. Reacher er ein slik helt.
2. Eg likar ikkje slåsskampar som blir skildra i minste detalj. Og i alle fall ikkje når helten er totalt overlegen, lemlestar og drep folk.
3. Her er også mykje prat om bilar og våpen, tekniske detaljar etc. som går langt over min forstand.
4. Menneska er skildra som anten gode eller vonde, med andre ord lite nyanserte.
5. Her er i det heile tatt altfor mange ord.
 
Viss nokon av dykk får ein assosiasjon til diverse amerikanske voldsfilmar så er det heilt på sin plass.
Heile tida mens eg høyrde boka, tenkte eg at dette måtte vere motsatsen til "Rosabøker". Med andre ord maskulint søppel.
Dersom de luer på kvifor eg fullførte, så er det fordi der var eit lite "mysterium" som eg ville vite løysinga på. Smart gjort av forfattaren.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...