onsdag, september 24, 2014

Dagbok 2014: 24.september

Klokka har nyss passert 15.30. Temperaturen er +12 grader C, det er overskya og det har regna. Akkurat no er det opplett, ser det ut til.Eg har ikkje vore ute for ei dør.
I går gjorde eg nesten ingen ting. I dag har eg jobba for fullt sidan frokost og til no.Men no orka er rett og slett ikkje meir, er ikkje 50 år lenger, heller.
Det er det såkalla "kontoret"- det har lege som eit åk på skuldrane mine lenge. Det treng verkeleg ein skikkelig make over- og i dag starta eg opp. Ferdig blei eg ikkje , men har fått gjort det grøvste. Har rydda og vaska begge klesskapa og sortert ut det som skal kastast-eller i alle fall noko av det. Så har eg tømt og vaska bokhyllene, og fått alt på plass, med unntak av det som vart kasta. Har vaska litt her og der, og pussa vinduet, så det ser bra ut. Slike rom der ein har ei datamaskin ståande på og i tillegg styrer med klede, er som ein magnet når det gjeld støv, det har vel fleire enn eg erfart.
Før lunsj hadde eg datamaskina på  og høyrde lydbok. Då eg skulle sette på att for å høyre meir, fekk eg vite at passordet var feil.(Eg prøvde fleire gonger). Så var eg så dum at eg trykte på "Tilbakestill passord"-og då var det gjort. Eg kunne ikkje få endra passordet utan å ha ein viss diskett- og eg hugsar knapt kva ein diskett er. Så no er rådyra gode. Det er på denne maskina eg har alle bøkene og tilkopla scanner til dømes. Nokon som har eit godt råd?
No skal vi lage middag. Heldigvis har eg kotelettar att frå sundag, og Nils ordnar med poteter, så det blir lettvint.
Nils har brukt mykje av føremiddagen l å omrokere ved, slik at vi får bruke den eldste først.
PS: Dataproblemet er løyst, det var berre ein laus ledning som måtte puttast på plass.(Eg kom på det sjølv, men det tok si tid.)

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...