tirsdag, september 23, 2014

Dagbok 2014: 23.september

Tass
Klokka er 18.00. Temperaturen ute er + 10 grader. I dag har det vore grått og litt regn. Yr.no melde opphaldsvêr, men det stemte ikkje heilt.
Det er merkelig med sola og lyset, den gir faktisk energi på meir enn ein måte. I går var eg veldig energisk og fekk gjort mykje, i dag har eg ikkje gjort det grann.
Nå ja, eg har no vore litt i aktivitet. I dag hadde eg halvvegs tenkt meg til Volda på eit foredrag, men då ei veninne sende melding og ville at eg skulle kome fram på Mo å gå tur med henne og hunden, valde eg det alternativet.
Vi møtest ved Askjelhaugen og gjekk framover Dalateigane, same vegen som vi gjekk i lag med pensjonistane, men der var såpass vått og gjørmete at vi gjekk Mosetervegen tilbake. Vi hadde ein fin tur og fekk prata mykje om både det eine og det andre. Det har vore ein lang sommar og ho har vore mykje borte, så det er ei stund sidan vi har hatt ein skikkelig prat.
Nils kom til møtes, slik avtalen var.Eg hadde berre eit gammalt fotoapparat med meg, så eg har ingen gode bilde frå turen.
Vi hadde tenkt oss ein tur nedover, men meinte vi kunne ete middag først. Det var ingen god ide. Vi hadde tatt opp resten av blandaballane frå frysaren, og sidan vi synest det er kjempegod mat, vart det ete litt for mykje. I alle fall var vi ikkje særlig spretne etterpå.
I mangel på noko vetigt å ta meg til, tok eg like godt og farga håret, så er ikke dagen heilt bortkasta.
Eg kjenner både her og der at eg jobba i hagen i går og gjekk tur i dag, så no håper eg berre at forma er på plass igjen i morgon.
Eg driv og prøver på å lese ei "Rosabok" av Katherine Webb, den er på mange CD-plater, og eg er komen til nr.3. Eg dett ut heile tida, så det blir kanskje at eg gir den opp. Eg blanda forfattaren saman med Kate Morton, for hennar bøker har eg likt. Elles hadde eg aldri lånt denne. Eg har fått ny melding frå biblio om ei bok eg kan hente-eg står på venteliste til alle nye lydbøker.
Utsikt frå Mosetervegen mot Engeset.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...