mandag, september 22, 2014

Dagbok 2014: 22.september

Klokka er 19.30. Temperaturen ute er + 9 grader. Det har vore ein fin dag med både sol og lette skyer. Ein slik dag som eg kallar "bonusdag"- fordi den blir betre enn forventa.
I går var eg lat og tiltakslaus, men i dag var batteria ladda. Eg sette ein brøddeig, det første eg gjorde. Så var det ein fin dag for bytting og lufting av sengetøy, og sidan eg hadde så godt vatn vaska eg ikkje berre soverommet, men moppa over dei andre golva også. Innimellom knadde og steikte eg brød, sette brøddeig nr.2 osb.
Tidlig i sommar sette eg i gang å reparere hellevegen nedanfor huset, men eg vart så låk i ryggen at eg måtte gi opp. I dag sette eg i gang igjen, og med god hjelp av Nils blei vi ferdige -på ein måte. Det er umulig å få vegen perfekt, fordi sjølve plenen har eit "søkk" akkurat der vi jobba i dag.
Mens eg rydda opp, gikk Nils inn og kokte middag, det skulle vere salta lange i dag. Men då vi sette oss for å ete, oppdaga eg at det var brosme. Samma det, den gikk ned på høgkant, svolten er den beste kokk. Etter ein pause + kaffi, stakk vi bort til flyplassen, der Margrete går på dressurkurs med Charlie. Eg skulle overlevere henne ei bok.Vi stakk innom El-kjøp og handla kaffi sidan vi var der borte likevel.Og så var vi innom Amfi på heimvegen og handla litt der også. No for Nils bort på terminalen for å fiske, han klarer ikkje å stå imot freistinga når sjøen ligg så stille og fin.
Vi har som sagt tre sortar clematis som blomstrar i år, dei er ikkje ferdige enno. Men sjå dei fine gullnøsta som vert att når den eine av dei (den lavendelblå) er avblomstra.

Charlie-klar for dressur.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...