torsdag, september 25, 2014

Dagbok 2014: 25.september

Klokka er 17.30, temperaturen ute er +14 grader, noko som eg synest er surt og kaldt. Tidlegare i dag regna det ein god del, no er det opplett og vind. Eg må vel akseptere at hausten er komen, men eg har ikkje slutta å tru på at vi skal få ein Indian Summer. Vi treng det, for det er framleis mykje som skulle vore gjort ute i hagen.
Dagen i dag vart litt "sosete". Rett etter at vi var oppe ringde dei frå bilverkstaden-dei kunne ikkje finne nøklane til bilen vår. Då viste det seg at Nils hadde putta Margrete sine nøklar i postkassa i staden for våre eigne.(Vi har reservenøklar til bilen hennar). Så Nils måtte gå ned til Vik med nøklane og gå opp att.
I mellomtida shina eg opp kjøkkenet og gjorde litt "kontorarbeid" blant anna. Vi skulle få hente bilen kl.11.30, så då fann vi ut at vi kunne GÅ til Vik begge to, sidan eg likevel skulle nedover. Vi gjekk innom Europris og handla litt der før vi henta bilen og køyrde til Amfi. Vi handla stort sett berre mat, men eg fann ei sofapute som passa til fargane på gardinene, så den kjøpte eg. 40% avslag i dag.
Den nye Rema 1000 butikken opna i dag. Den ligg ved den nye vegen til Melsbygda, ved sidan av der Prix var før. Der var mange bilar og mykje folk. Vi snudde i døra, der var pakkfullt av folk inne. Men det er sikkert ein fin butikk. Eg har talt over- vi har no 5 relativt store matbutikkar i sentrum, pluss Kiwi på Vallabøen og ICA borte ved flyplassen. Treng vi så mange butikkar? Min teori er at til fleire matbutikkar vi har, til meir mat blir kasta.
Var også innom biblio ein tur, der dei hadde lagt til sides to nye lydbøker til meg. Dei skal eg lese, berre eg blir ferdig med den rosa løkkeskriftboka eg held på med. Den er skriven av Katherine Webb, og vart med heim fordi eg blanda forfattaren saman med Kate Morton. Boka er så dårlig, særlig når det gjeld språk, at det er låkt å lese. Eine metaforen verre enn den andre. Kvifor les eg den? Fordi eg vil høyre korleis det går! Dumt, men sant.
No har vi nettopp ete kokt lange og nye mandelpoteter frå Skjåk -største mandelpoteter eg har sett og veldig gode.Nils slappar av i godstolen, men snart er det kaffi.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...