søndag, august 31, 2014

Dagbok 2014: 31.august

Klokka har passert 19.30, temperaturen ute er + 19 grader og vi har hatt ein nydelig sommardag. Eg var ikkje i så god form i dag, det er beina som plagar meg, men vi vart samde om at vi kunne køyre fram på Kubbestøylen og gå så langt eg orka innover i Romedalen, sidan der er nokså flatt. Det er lenge sidan vi gikk der; sist vi var der køyrde vi heilt fram. Det er ein lang flat dal, men fjella på begge sider er nokså bratte, der har gått mange steinras på begge sider, mykje av steinen han dei brukt til å utbetre og utvide vegen med. Vi betalte 35 kr i bompengar, det var vårt bidrag.
På Kubbestøylen var der mange kyr som gikk og beitte. Eg likar kyr! Dei ser så rolige og ustressa ut.


Om lag her snudde vi. I sprekare dagar gikk vi heilt fram, men det kunne eg berre gløyme i dag. På tilbaketuren trefte vi to ektepar frå Olavsgata som vi kjenner og prata litt med dei. Dei skulle gå vidare framover, men så hadde dei køyrt lenger enn vi.

Då vi kom heim tok vi oss litt lunsj, og eg la meg ut på altanen med lydbok.Eg begynte på ein ny kriminalroman, der det var så mange personar å halde greie på at eg måtte inn etter penn og papir og notere namn etc. Det var veldig heitt på altanen, så eg måtte inn og kjøle meg av.
Seinare laga vi middag. Det vart steikt makrell i dag igjen. Vi har mykje anna mat i frysaren, men vi er enno ikkje lei av makrellen.Eg krydrer den godt og steiker den på sterk varme. Og vi synest det er god mat.
31. august var ein spesiell dag i familien vår. Både mormora mi og far min var fødde på den datoen, med 20 års mellomrom. Så kvar gong det var "jubileum" var det dobbeljubileum. Siste jubileet var i 1959,då var dei 60 og 80 år. Ti år seinare var begge døde.

2 kommentarer:

Hildegard sa...

Spesiell fjellkjede og spesielt dalføre.

Besta sa...

Du kan nesten sjå det på fjella at dei er ein skrøpelig sort-slik som dei rasar ned heile tida. Elles er dalen fin og flat, og ein kan køyre heilt fram.

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...