onsdag, august 13, 2014

Bok nr.50 - 2014: Fedrenes løgner.



Fedrenes løgner - Tom Egeland
Fedrenes løgner er den første av Tom Egelands bøker som ikke er en krim- eller spenningsroman. Romanen er ført i pennen av 30 år gamle Victor Scott, som på oppdrag for Føniks Forlag skal skrive et verk om sine tre ruvende forfedre:
  • Faren - Carl Christian Scott - var en meteorolog, polarforsker og eventyrer som forsvant i Vestisen i 1950.
  • Farfaren - William Scott - var en verdensberømt forfatter som ble tildelt Nobelprisen i litteratur i 1935 og som døde seks år senere som krigshelt.
  • Oldefaren - Alexander Scott - var en naturvitenskapsmann som seilte i Charles Darwins kjølvann og som tilbragte 20 år på en øde øy i Stillehavet.

I skyggen av disse tre heltene føler Victor seg som en ubetydelig døgenikt. Boken han skal skrive fører ham ut på en reise rundt om i verden - en reise som skal forandre livet hans.
.......................................................
Eg vil ikkje skrive så mykje om denne boka, men den har fått gode kritikkar. Eg er ikkje udelt begeistra for Tom Egeland sine bøker, men denne er annleis enn dei andre han har skrive. Det har blitt lite samanhengande lesing siste tida, og dei fleste bøker har godt av å bli lesne i samanheng. Kort sagt: God under-haldning, men ingen stor litteratur.Midt på treet etter min smak, eg begynner å bli ganske kresen når det gjeld litteratur.

2 kommentarer:

solveig sa...

Eg likte denne betre enn krimbøkene hans.

Besta sa...

Det gjorde eg også, men det vart litt "rotete" med alle personane i fortid og notid.Og kva er bodskapen i boka? Alle lyg? Eller.Men underhaldande var det.

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...