søndag, juli 27, 2014

Dagbok 2014: 27.juli


Klokka er no snart 19.30, og ute regnar det etter det har lyna og tordna i timesvis. Ikkje meg i mot at hagen blir vatna frå oven! Det kan godt vere overskya i morgon også, for heile huset treng ei oppshining etter at eg har "feriert" i ei heil veke. Temperaturen er no +19  grader C, høgste tempen vi har målt her i dag var + 29 grader, men vi har ikkje vore heime heile dagen.
Før middag gikk eg ut og plukka noko rips som eg fraus til dessert.
Så reiste vi på Rjåneset, med knekkebrød og kaffi for å "feire" 52-års bryllaupsdag. Nils bada fleire gonger, mens eg berre steikte meg på ei svaberg. Der var godt å vere uansett, for der bles litt. Eg blir verken brunare eller solbrend, har ikkje brukt ein drope solkrem heller.
Då vi kom heim plukka Nils rips hos ein nabo, han meiner den er betre enn vår, den skulle vi ha til dessert.
Middagen i dag var  steikt laks med Woka grønsaker+ agurk og rømme. På bryllaupsdagen vår for 52 år sidan var det kald, kokt laks på menyen. Vi gifta oss i Bergen, og  det var berre nærmaste familie til stades. Det hadde sine grunnar det også. Dessutan har vi aldri vore flinke å "feire" noko som helst. Eg skulle ønske vi var.
Til dessert hadde vi i dag rips med kesam, sidan eg ikkkje likar ferdigkjøpt vaniljesaus. Hadde kjøpt både vaniljekesam og limekesam. Limekesamen var absolutt best, men vanilje passa best til rips, var min konklusjon.
Då vi skulle drikke kaffi starta det opp med eit forferdelig torevêr som varte i timesvis, har knapt sett/høyrt maken. Men så kom endelig regnet.
Eg skulle hatt bilde av oss begge i dag, men sidan eg hatar å sjå meg sjølv på bilde, får Nils representere oss begge.

2 kommentarer:

solveig sa...

Gratulerer med dagen (her og)!
Her har det kome berre nokre få dropar og. Ser veret er annleis inne i fjordane!

torbjørn sa...

ja, gratulere med dagen, herifrå også
helsing marit og torbjørn

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...