lørdag, juli 26, 2014

Dagbok 2014: 26.juli

Klokka er 19.00, temperaturen er + 25 grader C og sola skin her  no.
Først på dagen var ikkje vêret så strålande, så etter at vi hadde vore til Vik og handla, fann vi ut at vi kunne ta ein biltur. Eg likar ikkje å sitte inne i bilen når sola skin utanfor, men i dag var det greitt.
Vi fann ut at det var fryktelig lenge sidan vi hadde køyrt Heggjadalen, ikkje sidan vi var på Eid og feira Svein sin bursdag 25.oktober og det begynte å snø. Ein stor trailer stengde vegen over Stigedalen, så vi måtte gjere ein vri. Kan ikkje hugse årstalet, men der er i alle fall veldig lenge sidan, og verken Nils eller eg hugsa mykje att av vegen. Vi forventa oss smal og dårlig veg, og det fekk vi.
                                                Grøndalsetra.
Vi har eit fjellkart over Sunnmøre i bilen, så vi var godt orienterte om namn etc. på vår side av grensa, men på Nordfjordsida var det verre. Kva heiter det store vatnet som ligg nesten på toppen? Eg meiner setra der heiter Frislidsetra? Sikker er eg ikkje. Det var faktisk interessant å sjå att dette landskapet.Vi var ned til vatnet, og Nils prøvde eit par kast med flugestonga,  utan å få noko. Alle stader er det tilgrodd med skog, så vi måtte ned til ei hytte for å kome til vatn. Der var ikkje folk på hytta, og vi gjorde ikkje noko gale.


Då vi kom ned i Heggjabygda såg vi det store raset som hadde gått på andre sida av Honndalsvatnet sist vinter.
Vi fann ei hytte i nedste enden av vatnet, der vi fekk ete nista vår, og Nils fekk fiske.

Så køyrde vi mot Grodås, men stoppa ikkje der. I fjor vår då vegen til Otterdal var øydelagd, gjekk vi på føtene nesten heilt inn i Otterdalen, i dag køyrde vi på ny og fin veg heilt inn. Og så måtte Nils fiske litt. Der var laga til fin badebrygge, der mange kom seg ut i vatnet.





Derifrå bar det strake vegen heim; var innom Kiwi og kjøpte pizza, som blei middagen i dag. Ja, vi måtte sjølvsagt stoppe ved padda, og ta bilde av oss der. Nils synest eg var fin på bildet - samanlikna med padda.
Ønsker alle ei god helg!

3 kommentarer:

arieldog sa...

Fine tur- og paddebilete!

Hildegard sa...

Ja, Heggjadalen er fin, fine bilder frå turen dykkar, fekk lyst å ta turen opp dit igjen no når vi har ein høveleg bil for slike turar.

Hildegard sa...

Gratulerer med bryllaupsdagen!

Dagbok 2024: 27.mars

Klokka er no 17.45, temperaturen ute er+ 9 grader, men det er overskya i dag, så det er ikkje så fint som det var i går. Eg sov godt sist na...