lørdag, juli 19, 2014

Dagbok 2014: 19.juli

                                                  Ingar 4 år

                                                 Vebjørn 8 år.
Eivind 12 år.

Klokka er 22.00, temperaturen er + 20 grader C, og vi prisar denne flotte sommaren. Giv den må vare og vare!
Tenkjer på kor heldige dei er, dei som har konsertar og andre arrangement og får så godt vêr, for eksempel på Malakoff.
Vi har jo hatt litt ymist vêr denne veka, men dei to siste dagane har vore flotte. I dag var det rett og slett for varmt for meg i sola, men så går eg litt meir påkledd enn vanlig.
Før middag reiste dei tre eldste karane på sjøen. Nils vil gjerne at gutane skal få smaken på fiskarlivet, og Ramus likar også å fiske. Dei fekk ikkje så mykje fisk i dag, men det var meir for moro dei for ut. Eg var nesten litt misunnelig, det er friskt på sjøen når det er så varmt her i byggefeltet. Eg styrte med litt husarbeid, som vanlig; vaska klede og vaska opp, begge deler maskinelt. Prøvde å sitte ute med lydbok, men fekk problem med varmen. +27 grader var det midt på dagen.
Wenche tok med seg Ingar til leikeplassen på Vikemarka.
Då fiskarane endelig kom heim i 16-tida, hadde dei kjøpt med seg pizza, så det vart lettvint middag, som alle likte. Med rikelig salat til blir det ganske sunt også.
No driv dei og steiker småfisk ute, på ei laus kokeplate vi har, Så blir det steikt lyr til kvelds til dei som vil ha.
Særlig Vebjørn har plukka rips i dag og ete med vaniljesaus på. Vi sa at han kunne plukke av naboen sine busker også. Og dei hadde både mest og best, meinte han
I morgon føremiddag reiser dei austover igjen, dei har campingvogna ståande nede i Gudbrandsdalen ein stad. Då blir det stilt i heimen. Det har vore kjekt å ha besøk.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...