søndag, juni 15, 2014

Dagbok 2014: 15.juni

Klokka er snart halv sju, fotballen har starta, og Nils er på plass framfor TV-en. Ute er det framleis overskya, som det har vore i heile dag, tidlegare var det  skodde også. Temperaturen er + 16  grader C.
Eg var nettopp ut i hagen for å plukke litt rabarbra, og då såg eg nedom jordbæråkeren også, trur ikkje eg har plukka jordbær i hagen så tidlig før. Hugsar at eg har funne jordbær på Øystein sin fødselsdag, 22.juni, før. No kan det hende eg kunne ha funne fleire, men ventar eg litt kan det bli eit heilt måltid. Nils og eg har ein tradisjon; dei første jordbæra et vi sjølve, med kremfløte og sukker på. Det er ein gong i året.
I dag har eg vore gørlat. Nils ville fiske litt frå land før middag, så eg vart sittane framfor datamaskina og høyre bok, mens eg strikka lester. Det er eit prosjekt eg eg har litt moro av. Eg tek fram diverse restar av lestegarn og prøver å få til noko brukbart. Det kan bli ganske fantasifullt om sant skal seiast. Som regel er det Nils som endar opp med reste-lester.
Til middag i dag vart det sei i kvit saus med paprika og løk. Her i huset er det ikkje orden på noko, vi et gladelig fisk på sundag og kjøt på mandag om det høver slik.
Etter at vi hadde kvilt litt middag (det blei seint i går kveld) har eg hatt enda ei strikke-/ lesestund, før eg gjekk ut og hausta rabarbra. No kokar eg litt sylte til Nils av rabarbra og aprikos. Eg brukar berre litt fruktsukker, så eg trur det går bra.
Det er ikkje berre på grunn av latskap eg held meg så rolig, men hofta er ikkje heilt god, enno, håper det kjem seg etter kvart. I morgon skal vi begge på styremøte i pensjonistlaget klokka 12.00.Nils møter som fast vara.
I dag fyller Hilde på Eid år og vi gratulerer, rart med desse tantebarna og barna dei begynner etter kvart å bli ganske vaksne!
Gratulerer med dagen Hilde Bjørg!

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...