fredag, juni 27, 2014

Bok nr.41 2014: Lindemanns siste reise



Lindemans siste reise
Norge er blitt et land hvor pengemakten og grådigheten blir tydeligere, og kynismen i næringslivet er sterkere enn noen gang tidligere. Midt oppe i dette står familien Lindeman, som nå knaker i sammenføyningene. For hva skjer når Renate Lindeman, som ikke bare er navet i ektemannens liv, men også alle andres, finner ut at hun ikke er den hun trodde hun var likevel? Handlingen i Kjell Ola Dahls nyeste roman er lagt til vår samtid. Dahl skriver om livskriser og eksistensielle problemstillinger. Kjærlighet, makt og rikdom, lidenskap, grådighet, misunnelse og nederlag er temaer i denne bredt anlagte episke romanen.
............................................................................
Dette er tredje boka i ein trilogi: "Lindemann og Sachs" og  "Lindemanns tivoli" heiter dei to første. De finn omtale av dei her på bloggen - og sjølvsagt på nettet, om de er interesserte.
Ikkje visste eg at det var ein trilogi eg gav meg i kast med då eg begynte på første boka, hadde eg visst det hadde eg venta med å lese bøkene til eg hadde alle tre.
Her er veldig mange personar å halde orden på. Då eg las første boka laga eg ei liste over alle, og den brukte eg delvis til bok nr 2 også. Men no har eg berre PRØVD å henge med i svingane, med vekslande hell.
Eigentlig har eg likt bøkene ganske godt, og dei er ikkje tunge å lese, berre litt forvirrande når det blir så mange sceneskifte. Handlinga i bøkene foregår for ein stor del  finansverda, så litt har eg lært undervegs. Denne siste boka har eg stort sett lese på solsenga-ikkje akkurat den staden eg konsentrerer meg best.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...