lørdag, januar 18, 2014

Dagbok 2014: 18.januar.

Klokka er 14.40. Temperaturen ute er + 4 grader, det er lettskya og fint. Hadde himmelen vore klår i dag, hadde vi hatt sola ei stund på føremiddagen, og kanskje hadde ho kome att i Os-skaret (ca midt på bildet) ei lita stund på ettermiddagstid også. Men vi klagar ikkje, vêret er fint det.
Det er lett for oss å hugse at sola kjem rundt Håkon sin fødselsdag. Naboen vår, som er særs dyktig med alt som har med stjerner og planetar å gjere, har forklart kvifor ikkje sola kjem på same dato kvart år. Det har mellom anna med skotår å gjere. Året etter skotåret kjem sola ein dag tidlegare enn vanlig t.d. Han har også fortalt at i år kjem vårjamdøgn den 19.mars. Heller ikkje det er likt kvart år.
Sist natt vart eg liggande utan å få sove igjen. Høyrde på lydbok til klokka var 7 i dag morgon, før eg endelig fekk ein liten blund. Det er ryggen som plagar meg, og tablettar hjelpte ikkje. Men etter at eg stod opp og kom i bevegelse gikk det betre. Det vart til at Nils tok ein tur til Vik åleine, mens eg pusla litt i huset, og dessutan farga håret. Må no vere litt fin når eg skal til Hareid i morgon og feire at Håkon er blitt 20 år. Det er i dag han har fødselsdag. Det er slutt på den tida då vi kan samle heile storfamilien. Både Audun og Ingeborg er for langt borte til at dei kan kome heim. Rasmus med familie kjem sjølvsagt ikkje heller. Skulle ønske dei var litt nærmare.
Gratulerer med dagen Håkon!
Før likte Høkon godt å vere her nokre dagar om sommaren og fiske i lag med morfaren. Dette bildet er frå 18.august 2008. Denne seien var på 6 kilo, minst.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...