onsdag, desember 04, 2013

Dagbok 2013: 4.desember.

Klokka  er 16.30, temperaturen ute er +1 grad C, det haglar, blæs og snøar, vekselvis.Og det er mørkt nesten heile dagen.
Nils var til Volda før middag, eg vaska kjøleskapet og gjorde diverse anna i huset mens han var vekke. Då han kom att tok vi oss ein kaffikopp og ei brødskive før vi reiste til Vik.
Første stopp var Jernia. Sidan vi ikkje fann moppeskaft på JULA, måtte vi prøve lokalt. På Jernia hadde dei heile sett med moppeskaft, bøtte og 3 moppar  til halv pris, dvs vel 200 kr. Det var eit godt tilbod på alle måtar, det var berre det at då vi kom heim mangla moppane. Vi var ned att og då opna dei to andre esker og gav oss to moppar. (Eg trur eigentlig at det var berre ein som følgde med settet.) Men moppane er så spesielle at ein må nesten ha originaltypen, så eg håper dei kan skaffe fleire. Med spesialbøtta kan ein klemme vatnet av moppen. Dette må prøvast før eg kan komme med terningkast.(Eg trur sikkerrt eg kan bruke dei gamle 40 cm-moppane i eit nødstilfelle).
Elles var vi på Amfi der eg kjøpte raude julestjerner, og tre spekepølser av ein selger som hadde fått lov å komme inn. Til vanlig må dei rigge seg til utanfor senteret.Vi er glade i litt saltmat om kvelden, og har alltid litt spekemat på lur.
Elles snakka eg med Rasmus på telefonen i går, og han var ved godt mot. Han må sitte eller ligge med foten høgt slik at hevelsen kan gå ned før han kan bli operert på nytt og få på gips. Enn så lenge er foten stiva av med skinner festa til beinet. Han hadde fått jobba litt også, med laptoppen på fanget.
No skal eg snart steike sei til middag.(Sjekk spøkelset på øvste bildet).

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...