tirsdag, desember 03, 2013

Dagbok 2013: 3.desember.

Klokka er17.20, temperaturen ute er + 1 grad C, og det har vore litt mindre vått i dag. Då vi kom heim etter ein tur til Volda litt før klokka to, var det så lyst at eg fekk tatt bilde frå altanen. Det er sikkert mange som saknar altanbilda mine -.
Men litt annleis vêr betyr også at det ikkje er fullt så mildt lenger, og det kom ei byge i 15- tida som likna på sludd.
Vi var altså ein tur til Volda i dag, det var Nils som skulle på sjukehuset og ta nokre prøvar. Eg nytta høvet og var med for å kjøpe nokre julegåver. Så no er eg i gang.
Etterpå var vi på Coop i Furene, dit kom også Ruth og Harald, så vi fekk ein lang prat på parkeringsplassen.
Mens eg var i Volda fekk eg melding frå biblioteket at Vetle Lid Larsen si bok var komen. Eg stod på ventelista og fekk lånt den som førstemann i Ørsta. Ei anna ny bok hadde dei også lagt av til meg, på vona. Så i dag blir det ripping. Dei veit at dei får att bøkene før det har gått to dagar.
Ein tur på Amfi vart det også. Eg har vore på jakt etter eit "juleraudt" skjerf som skal stå til øyredobbane, men det er visst einaste fargen som ikkje finst i handelen verken i Ø eller Volda. Eg hadde bestemt meg for ei raud rose i staden, og hadde sett meg ut ei på "Glitter"-men akk o ve, i dag var der ingen raude roser heller. Skal på julebord neste tysdag og då må eg vere pynta. Nemlig.
Vi kom heim med ein god del mat i dag også, det er alltid tomt for eit kvart. I dag hadde vi pølser, med poteter og surkål til middag. Ruth skulle servere fiskegrateng i dag. Eirik er så glad i fisk, seier ho, og det er bra.Her har ikkje vore mykje fiskevêr i det siste, men Nils har planar om å sette liner så snart det blir høve til det. Vi har sei i frysaren så fiskelens er vi ikkje.
No skal eg sette meg til å rippe lydbøker, mens eg strikkar. Husarbeid blei det lite av i dag. Kan nesten ikkje bake heller, når her ikkje er frysekapasitet. (Jippiii). Så kan eg sitte og lese på FB om syltaflesk, ribberull og smultringar. Her blir det ikkje noko slikt.
Nils tømde eine kompostbingen i går.
Så vakker var himmelen klokka 14.00.Ein time seinare var det overskya og mørkt.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...