lørdag, desember 21, 2013

Dagbok 2013: 21. desember = Solsnu

Klokka er snart halv sju. Det har vore mørkt det meste av dagen, og det har regna. No er temperaturen + 8 grader C og det er ingen ting som tyder på at vi kan få kvit jul.
I dag har vi hatt ein kjekk og innhaldsrik dag. På føremiddagen var vi til Vik for å handle mat. Først var vi innom Euro-Spar der vi handla ganske mykje. Men noko mangla, så vi måtte ein tur innom REMA 1000 også. Der trefte vi Kari og Kåre G. og vart ståande og prate med dei, ganske lenge. Det er ikkje så ofte vi treffest no lenger.
Måtte ein tur innom Amfi også, prata litt med kjentfolk, men fann ut at vi like gjerne kunne handle på Coop Extra i Furene,for butikken på Amfi var stappfull, og då kunne vi likså godt ete middag i Volda, sidan eg eigentlig måtte ha litt garn på garnbutikken der borte.Følte meg heilt rar i går kveld når eg ikkje hadde noko på hendene.Strikking er vanedannande, merkar eg.
Det blei middag på Landscape i dag, og det var heilt OK. På garnbutikken fann eg det garnet eg skulle ha. Men i vinduet hang ei fin jakke, som eg tenkte eg kunne strikke til Margrete, som genser - i andre fargar. Dama som eig butikken kjenner Margrete, og vi begynte i fellesskap å leite ut høvelige fargar, i staden for dei grå som var på modellen. Avtalen vart at Margrete skulle komme innom og sjå sjølv, så skulle eg komme tilbake etter jul.
Så var det siste stoppestaden- Coop i Furene. Der trefte vi tannlegen "vår" med frue (tidligare kollega) og vart ståande og prate med dei LENGE. Lova å helse til Solveig og Margrete.
Då vi kom heim, var klokka nesten halv fem og så gikk det ei stund før vi hadde fått all maten på plass i kjøleskap og frysarar.
Dei to "hushjelpene" mine hadde vore flinke mens vi var vekke, den eine hadde tatt ein diger oppvask, den andre hadde vaska klede.
Nils har forresten montert opp det 50 cm høge plastjuletreet vårt i dag, så no er det fin stemning her.Vi er fornøgde med så lite,vi. Når ein er pensjonist treng ein ikkje stresse før jul, og vi er til og med invitert til Hareid på julaftan.Men vi måtte slappe av etter strabasane uansett.
Så vil eg ønske barnebarna Audun og Ingeborg velkomne heim til jul. Gler meg til å sjå dokke att.

3 kommentarer:

solveig sa...

Kjekt at du fann ei oppskrift!
Og kjekt ar sola snur! Det er ekstra mørkt utan sol, men også atteletslaust, spesielt med tanke på bilkøyring.

solveig sa...

Utan snø skulle eg skrive!

arieldog sa...

Det var eit veldig kjekt oppdrag for meg etter jul :)

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...