lørdag, november 30, 2013

Dagbok 2013: 30.november

Klokka er 18.30. Det er + 6 grader ute, og framleis mørkt og vått. Veldig vått. Men vi slepp å sjå sola forsvinne høgare og høgare opp i fjellsida slik som i fjor, og om tre veker er det solsnu. Det kan vi i alle fall sjå fram til.
Vi hadde ingen spesifikke planar for dagen i dag, men måtte ut og sjå til båten før vi eventuelt fann på noko.
Det er kjekt med ein tur på Amfi, men vi har vore der så ofte i det siste at eg hadde lyst til noko anna, og då vi var komne ut på Rjåneset fekk eg den lyse ideen at vi i grunnen var langt på veg til Moa. Og så reiste vi dit. Vi har lenge snakka om å ta ein tur på JULA. Vi har vore der berre ein gong før og då syntest vi der var mykje å sjå, men det var før vi fekk Clas Ohlson i Ørsta.Men altså, det var noko vi skulle sjå etter, og det fann vi ikkje. Men heilt tomhendte gjekk vi ikkje ut, for vi fann ein god orange regndress til Nils til ein billig penge.(Det er heilt umulig å få han til å kjøpe noko dyrt til seg sjølv). Eg likar at han viser att når han er ute og fiskar, og livbeltet får han plass til under dressen.
Så var det Moa kjøpesenter. Og der var det folk! Kunne nesten ikkje stoppe opp utan fare for å bli nedkøyrde med barnevogn eller nedetrakka av folk. Det vart litt mallwalking, men lite handel. Vi brukar alltid å kjøpe pizza på Dolly Dimple når vi er der ute, men også der var det fullt, så det vart Peppes i staden. God pizza der også, men botnane til Dolly er best. Nils og eg har ete pizza gjennom heile Sverige og halve Norge, så dette har vi greie på.
Heim frå Festøya køyrde alle bilane frå ferja i ei einaste lang rekke, det var som eit raudt girlander framfor oss på vegen.
Såg forresten ein "kjendis" om bord i ferja, nemlig Fredric Holen Bjørdal (Ap)-stortingsmann frå Ørsta.
Dette er kanskje ikkje den mest givande turen vi har hatt til Moa, men vi kom i alle fall heim med liv og helse i behold, til tross for mørke, regn og vind, så vi er nøgde med det.
Så får vi hente adventspynten ned frå loftet i morgon. Ser at andre har fått sin på plass i dag.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 22.april

No er klokka blitt 16.35 utan at det har hendt så mykje. Det mest dramatiske som har skjedd er at eg har prøvd å slette alle bilda mine på P...