mandag, november 25, 2013

Dagbok 2013: 25.november

Klokka 14.00.
No er har klokka passert 20.30, og det går mot kveld.Ute er det mørkt og overskya, men opplett, og temperaturen er + 3 grader C.
Det hadde kome meir snø sidan i går, så Nils måtte mòke litt i dag også. Eg likar ikkje dette mørke slapsevêret. I fjor på denne tid var det klårt og kaldt, med sol i fjella. Det likte eg betre.
I dag heldt eg til på kjøkkenet det meste av føremiddagen. Laga ball med alt tilbehør. Hadde att ferdigdampa fåreribbe frå førre helg, og god kraft til å koke ballen i.
Eg laga også deig til havremakronar, som eg skal steike i morgon. Det blir ikkje baka noko særlig til jul, men litt skal eg lage.Eg brukar mamma si gamle oppskrift på havremakronar, den er stor og god.
Margrete kom åleine i dag, men eg kokar så rikelig at ho får med seg mat heim til ungane, og vi har til ein dag til. Lagar eg ball, så lagar eg ball. No blir det ikkje meir av den sorten før neste år.
Etter at Margrete hadde reist, skulle eg slappe av på sofaen ei lita stund,( var rimelig overmett) og der vart eg liggande både lenge og vel. Det er tung kost for gamle folk som ikkje er i fysisk arbeid.
No ser vi fram til siste episoden av "Broen". Eg er ikkje så glad i slike seriar som går berre ein gong i veka, har litt problem med å hugse så lenge. Skulle sikkert ha tatt opp serien og sett den fortløpande,men det er for seint no. Greier no å henge med sånn nokonlunde.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...