torsdag, oktober 24, 2013

Dagbok 2013: 24.oktober = FN-dagen

Klokka har passert 20.00, ute er det regn, grått og +8 grader. Før middag var det opplett og rimelig bra vêr, då var Nils ute og "raka" litt lauvmed plenklipparen. Vi må nok gå over fleire gonger, for alt lauvet har ikkje falle av trea enno.
Mens han styrte på ute, støvsuga eg alle teppegolva inne. Etterpå var vi ein tur nedover, hadde eit par ærend, blant anna eit stort nett med flasker som skulle pantast. Nils driv og ryddar i garasjen av og til, nemlig.
Vi var også innom biblioteket der eg fann to spilders nye lydbøker som fekk bli med heim. Då vi kom heim rippa eg begge bøkene inn på maskina, mens Nils laga middag. Han kokte salta lange i dag, og då kan eg ikkje nærme meg kjøkkenet. Vi blir nemlig aldri enige om kor lenge den skal trekke/koke. Og eg er såpass smart at eg let han få viljen sin, så får eg "husmorfri".
Det går litt seint med meg og Chris Tvedt sidan eg må lese boka på Walkman, men den er såpass kjekk å høyre på at eg held ut. Det er Lasse Lindtner som les på bergensdialekt (og andre dialektar), så det er om lag som å høyre bøkene til Stålesen -utan språkblomster.
Klokka 18.00 var det konsert i Volda-kyrkja, og Erlend skulle spele offentlig for første gong. Vi var ein heil benk med noko lett nervøse pårørande. Lars og faren var der med dei to eldre søskena, så kom vi og til slutt Margrete som hadde maratondag på skulen i dag, undervisning og møte frå 8.00-18.00.
Erlend kom langt ut i programmet, og spela "Dovregubbens hall" så det store flygelet rista - slik det skulle. Og ein heil benk sukka letta. Han begynte å spele i januar, og det har herska ein liten tvil om at han var like musikalsk som søskena. Men det gikk altså over all forventning. Kjekt at han er med, no når Eirik ikkje går på musikkskulen lenger. Han får nok musikk på musikklinja på VVS- Der har han sang, piano og gitar(?). Amanda har begynt å spele gitar, og så spelar både ho og Eirik i kops.
Vi er litt treige med å komme oss ut, så det er godt å ha barnebarn som får oss opp av godstolen av og til.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...