onsdag, august 28, 2013

Bok nr. 45 - 2013: Menneskets natur.

Menneskets natur
Politiførstebetjent Odd Singsaker befinner seg i et hus på Hitra. Det ligger et lik på gulvet ved siden av ham. Singsaker retter en hagle mot en person i en utbrent sofa. Det har åpenbart skjedd mye siden kona Felicia Stone reiste fra ham og forsvant.
En utro og svært kald politimann, en festglad student i plutselig trøbbel, en hustru som slår tilbake mot sin ektemann og en torpedo med et eksplosivt tilslag i balltreet. Alle spiller viktige roller i fortellingen om hvordan Odd Singsaker havnet i dette uføret.
Den tredje romanen om Odd Singsaker er en fortelling om hva som skjedde med Felicia Stone, om store forbrytelser, seig kjærlighet og de fire temperamenter. Og om alt det andre som preger menneskets natur.

Eg likte dei to første bøkene av denne forfattaren, og eg likte denne.
Når ein les lydbøker, kan det vere litt vanskelig når romanen ikkje blir skriven kronologisk. Denne boka startar med slutten av fortellinga og sluttar med eit frampeik.
I mellom får vi fleire nesten frittståande fortellingar om ulike menneske. Men alt heng i hop. Sjølvsagt gjer det det! Og trådane blir samla, eller puslespelet lagt, i alle fall nesten.
Opplesaren er veldig dyktig, og ein flink opplesar tolkar teksten på sin måte. Derfor er eg ikkje heilt sikker på om den svarte humoren kjem frå boka eller opplesaren- eller ev. frå meg sjølv. Boka kan faktisk lesast som ein parodi, om ein det vil. Og så minner den også litt om Håkan Nesser. Boka er godt skriven. Eg vil anbefale denne boka for barka krimlesarar. (Gled deg , Solveig!)

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...