torsdag, august 29, 2013

Dagbok 2013: 29.august

Klokka er snart 21.00. Temperaturen ute er + 11 grader C. Det er lettskya og fint.
Nils for på sjøen tidlig i dag og kom heim med nokre fine seiar og ein del makrell. Eg var litt sein å kome i gang i dag, men så fann eg ut at eg kunne plukke stikkelsbær. Vi har berre eitt stikkelsbærtre, men det er fullt av små blåraude bær. Eg plukka og rensa ca 3 kilo, og når sant skal seiast er det ganske mange bær å klippe i begge endar. Ei stund hadde eg lydbok på øyret, etterpå høyrde eg gravferda til Rolv Wesenlund. Tok den opp på boks, så eg kan sjå den seinare.
Så steikte eg makrell til middag, rabarbrasuppe av to år gammal rabarbra frå frysaren hadde eg laga før. Etter at vi hadde ete, kokte eg ferdig stikkelsbærsylta og Nils hadde den på glas.(Han er stødigare på handa enn eg).Har ikkje smakt den enno. Eg plar ikkje sylte så mykje, vi et ikkje så mykje sylte og skal ein kjøpe bæra kan ein like godt kjøpe sylte.
Var ein liten tur innom biblioteket rett før dei stengde, lite å velje mellom, men mykje kjem inn etter kvart, og eg får melding på mobilen.
Så til slutt gikk eg ein tur i skogen, fint å vere ute i kveld. No driv eg og rippar bøker, har lese ut den eg heldt på med.
Rosa på bildet over er ei av dei tre potterosene eg fekk av Solveig. Alle rosene eg har planta i år ser ut til å trivast. Under ser de bilde av ei "vanlig rosebuske". Namnet er Leonardo Da Vinci.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...