mandag, august 26, 2013

Dagbok 2013: 26.august


Klokka er no 21.00. Temperaturen er + 18 grader C og vi har hatt ein nydelig dag. Det var litt skya før middag, litt vind og ikkje så veldig varmt. Men då det lei på ettermiddagen fekk vi skikkelig varme.
Sidan det var meldt regn på sikt, fann eg ut at det lurt å bytte på sengane og vaske soverommet i dag. Tok eit drag over den andre golva også, sidan eg hadde "så godt vann"(sitat frå boka "Jeg skal gjøre deg så lykkelig" av Anne B. Ragde). Men før eg vaska hadde eg sett ein brøddeig. De har kanskje lagt merke til at eg bakar meir enn før. Det blei så mykje kjekkare å bake etter at Solveig lærte meg å bruke olivenolje på bakeunderlaget og hendene når eg bakar ut brød, i staden for mjøl. Mykje mindre søl, og brøda mine blir betre enn før.
Nils hjelpte ein nabo med å få båten opp på båtvogna vår og frakte den ut i Rjåneshamna. Kan fortelle at denne båten er bygd på Bjørneset av ein kar som heitte Per.
Sidan vi hadde nysteikt brød, vart det til at vi åt det til lunsj og utsette middagen til seinare.
Etter at eg hadde hengt ut klesvasken etc. vart det ei stund med lydbok på solsenga. Etterpå hjelpte eg Nils med å klippe plenane. Vi har altfor mykje plen og tilsvarande mykje gras. Til inga nytte. Skulle hatt eit husdyr.
Hos naboane nedanfor oss har dei besøk av foreldre/svigerforeldre frå Nordfjord (Kjøllesdalen). Dei får hjelp til å lage ei ny trapp. Vi har vore ned og prata med dei. Det er slik her at om sommaren har vi mykje kontakt med naboane, om vinteren blir det mindre.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 17.april

                Dette var pynten på "Vernet" i fjor. Det kjem vel ein likeins i år. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er + 9 gr...