tirsdag, juli 30, 2013

Dagbok 2013: 30.juli

Klokka er ca 19.30. Temperaturen ute er + 19 grader C, og det er opplett og litt sol. Det har vore veldig skiftande vêr i dag; ganske fint før middag, voldsomme regnbyger på ettermiddagen, og no altså bra. I alle fall er det sommar, berre det held seg mildt, er eg ganske fornøgd, dessutan likar eg variasjon.
Ut på ettermiddagen reiste Nils ut på Rjåneset og henta båten heim att, for å reparere motoren. Ikkje før var båten heime på tunet, så starta motoren og gikk som ei kule.Likevel treng den vel ei lita overhaling.
I eit hjørne av hagen laga vi for nokre år sidan til eit staudebed, vi la duk og bork, så det skulle vere lettstelt. No var eg lei av heile beddet, for det vart nesten gøymt bak eit stadig større plommetre-ikkje trivdest plantane så godt heller. Begynte på arbeidet i går, og i dag fekk eg flytta resten av staudene og planta dei nedst i hagen. Fjerna duken og alle steinane, og spadde opp jorda. Må nok hakke gjennom ein gong til før vi klappar til og sår gras. Eg kjende ikkje noko i ryggen så lenge eg heldt på, men etter lunsj måtte eg legge meg på sofaen ei stund. Men ingen anar kor glad eg er for å kunne gjere slike ting utan å bli sengeliggande. Nils hjelpte sjølvsagt til også. Og det blir vel han som må lage "plen". Berre peonen står att, for slike blomster skal ein visst ikkje flytte.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...