torsdag, juli 25, 2013

Bok nr.37 - 2013: En mann ved navn Ove.

 
"En mann ved navn Ove" av Fredrik Backman
 
Omtale fra forlaget
Ove er 59 år. Han kjører Saab. Til tross for at han ble sparket som styreleder i borettslaget for flere år siden (i det som Ove selv bare omtaler som «statskuppet»), klarer han ikke å la være å blande seg inn. Han sjekker at alt er på stell, og at ingen bryter reglene.Men når de nyinnflyttede naboene i rekkehuset midt imot er så uheldige å ødelegge Oves postkasse, blir det opptakten til en humoristisk og hjertevarm historie om rufsete katter, uventet vennskap - og kunsten å rygge med tilhenger. Det som skjer, kommer til å forandre en mann og et borettslag for alltid.En roman om kjærlighet, skikkelig verktøy og betydningen av alltid å kjøre Saab.

Stort meir er det ikkje å seie om denne boka. Den er veldig enkel og lettlesen, men ikkje banal. Eg vil karakterisere den som ei "feel good bok"- ei bok som passar for alle, og som svært mange kjem til å lese. Margrete har skrive om boka på bloggen sin, så eg treng ikkje å skrive så mykje meir. Berre: Les boka! Den kallar både på latter og tårer. Språket er variert og oppfinnsomt. Boka har fått terningkast  6 på Internett.

2 kommentarer:

solveig sa...

Eg ser den er på bestseljarlistene!

Besta sa...

Ja, men for ein gongs skuld er den verd plassen. Det er ei herlig og hjertevarm bok.

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...