onsdag, juli 24, 2013

Dagbok 2013: 24.juli.


KLokka er 21.15. Sola er borte her hos oss, men skin på andre sida av fjorden. No er temperaturen +22 grader C men tidlegare i dag var den oppe i +28  grader, noko som er relativt sjelden her. Og i dag er det 5 mnd. til julafta. Eg tok bilde av månen i går kveld også, og då var den mykje lenger aust enn kvelden før, enda bildet var tatt ca 1 time seinare på kveld. No er eg spent på om det blir måneskin i kveld, slik at eg kan forske vidare.
Vi var ein liten tur nedover og handla på føremiddagen. Då vi kom heim begynte eg å gjere litt hagearbeid. Så var det ei av naboane som hadde steikt vaflar og koka kaffi. Ei anna henta koppar og fat og så hadde vi "lunsj" på plenen vår, sidan vi hadde hagemøblar ståande ute. Det vart ein koselig føremiddag. Så vart det ei stund på altanen før vi åt middag. Eg hadde kokt makrell før vi for nedover så den var passelig temperert til å ete med rømme og agurksalat.
Eg skal innrømme at det var varmt å ligge på solsenga i dag, men eg løyste problemet med ein handduk oppvridd i kaldt vatn på hovudet. Slik rekna eg med at eg berga hjernen mot overoppheting. Han ikkje merka noko gale så langt. Elles toler eg kor mykje sol det skulle vere.Tek gjerne imot fleire slike dagar. Har to plater att av boka mi om Ove, så eg må kanskje ein tur på biblio igjen.
Barnebarnet, Einar, er vel framme i Kasakhstan, der han skal referere fotballkamp. Der er det altfor varmt, skriv han på FB.

1 kommentar:

solveig sa...

Hete er vel ikkje så bra for Hødd? Sjekk bildet på Vikenladet - hue på fremste rad då dei spelte her...

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...