søndag, april 21, 2013

Bok nr.20 2013: Døden to ganger.

Døden to ganger
USAs mest forførende seriemorder er tilbake i Chelsea Cains siste thriller - og denne gangen drar hun Portlands sterkt prøvde etterforsker, Archie Sheridan, enda dypere ned i sin egen mørke fortid.

Archie Sheridan prøver å komme til hektene, både fysisk og mentalt, etter sine tidligere opplevelser med seriemorderen Gretchen Lowell. Men selv om han viser tegn til fremskritt, er han fortsatt like besatt som den dagen hun slapp ham fri. Nå prøver han å fokusere på en ny sak - en brutal morder har torturert sitt offer i mange timer en sommerdag i en av byens parker.
Etterforskningen er bare i startfasen da legen på den psykiatriske avdelingen der Gretchen skal tilbringe resten av livet, tar kontakt. Gretchen påstår at hun har førstehåndsinformasjon om den nye drapssaken. Archie er overbevist om at hun bløffer bare for å treffe ham. Men han kan ikke la muligheten for å få viktige tips gå fra seg, og går med på å møte henne igjen.

Det er ingen tvil: Gretchen er tilbake i Chelsea Cains nye og fengslende thriller, og Archie må ta stilling til om det å stoppe en ny morder er verdt prisen for å stå ansikt til ansikt med sine demoner igjen.

 
Dette er femte boka i ein serie om etterforskar Archie Sheridan og massemordaren Gretchen Lowell.
Eg har har lese alle, men det er ei stund sidan eg las nr.4, så eg hadde litt problem med å kjenne att alle personane. Når det gjeld slike seriar er det ein fordel å lese bøkene i rett rekkefølge, og gjerne i sammenheng (det kan i dette tilfelle bli vel mykje av det gode). Dette er ikkje krim for pyser, men bøkene er spennande og velskrivne. Margrete har skrive om boka på sin blogg, men når det gjeld krim , treng ein ikkje å vite så mykje på førehand.
 
Forfattaren Chelsea Cain er født i Iowa i 1972. Ho er utdanna samfunnsvitar og journalist. Handlinga i bøkene er lagt til byen Portland og omegn.
Dei fem bøkene i serien er:
1. Ondskapens hjerte.
2. Hjerterdame.
3. Hjerterått.
4. Mørketid.
5. Døden to ganger.

1 kommentar:

solveig sa...

Eg gler meg til å lese den!

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...