lørdag, april 27, 2013

Bok nr. 21 - 2013: Et offer til Molok.


En stor bjørn blir skutt i nærheten av Kiruna, og i bjørnens mage finner man knokler fra et menneske. Noen måneder senere blir en kvinne myrdet med en høygaffel, mens hennes barnebarn Marcus overlever ved å gjemme seg i et lekehus. Da Rebecka begynner å se på den myrdede kvinnens bakgrunn, viser det seg at usedvanlig mange av hennes nærmeste slektninger er døde. Den eneste overlevende er lille Marcus.Samtidig rulles historien om Kirunas mektigste mann opp. Hjalmar Lundbohm var direktør for gruveselskapet i den lille gruvebyen, og var en rik og mektig mann. I 1914 innledet han et forhold til en ung lærerinne. Forholdet ble uglesett og skulle få katastrofale følger gjennom flere generasjoner.
Dette er den femte boken med Rebecka Martinsson. Et brutalt kvinnemord i nåtidens Kiruna og et kjærlighetsforhold nesten hundre år tilbake i tid.

Eg har lese alle Åsa Larsson sine bøker.Dei er kanskje ikkje spesielt gode, verken om ein ser dei som krim eller "litteratur". Men dei er annleis. Handlinga er lagt til Kiruna , den eine historia til først på 1900-talet, den andre hundre år seinare. Eg synest dette er blitt det mest vanlige i krimlitteraturen, historier med gamle røter. Det eg likar best i denne boka er det historiske bakgrunnsstoffet frå den tida då gruvesamfunnet i Kiruna vart grunnlagt.
Boka er på 8 CD -plater, passe kort og lettlesen. Bra underhaldning.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...