mandag, april 01, 2013

Bok nr. 17 -2013: Sandmannen

Sandmannen Lars Kepler
Sandmannen
En kald vinternatt i Stockholm blir en ung mann funnet gående på en jernbanebro. Han har legionærsyken og er sterkt nedkjølt. På sykehuset oppdages det at mannen ble erklært død for sju år siden. Han var et av seriemorderen Walter Jureks siste ofre før Jurek ble arrestert av kriminaletterforsker Joona Linna. Jurek ble dømt til psykiatrisk behandling og total isolasjon.

Hvor har den unge mannen befunnet seg i alle disse årene? Hans uventede vitnesbyrd betyr at den gamle saken må gjenopptas. Og det haster. Noen må vinne seriemorderens tillit.

Med Sandmannen, den fjerde thrilleren i serien om Joona Linna, overgår Lars Kepler alle forventninger.

Om forfatterne
Lars Kepler er et pseudonym som det svenske ekteparet Alexander og Alexandra Coelho Ahndoril står bak. Alexander Ahndoril (født 1967) er dramatiker i tillegg til forfatter, og har blant annet skrevet den mye omtalte romanen Regissøren om Ingmar Bergmann. Alexandra Coelho Ahndoril (født 1966) har alene gitt ut to romaner, og har i tillegg jobbet som litteraturkritiker. Under pseudonymet Lars Kepler har de sammen utgitt Hypnotisøren, Paganinikontrakten, Ildvitnet og Sandmannen.
Mi meining om boka.
Eg har lese alle bøkene som ekteparet, som skriv under psevdonymet Kepler, har skrive. Dei er alle veldig spennande, skikkelige pageturnerar. Denne boka, som dei andre, handlar mykje om barn, og korleis hendingar i barndommen gjer menneska til det dei er i vaksen alder.
Etter mi meining er denne boka svært brutal og full av vold. Meir enn det som eg synest er nødvendig i ei krimbok, og eg er inga pyse. Språket er heilt greitt, men heller ikkje meir. Opplesaren som eg var skeptisk til, gjer faktisk ein bra jobb.
Eg likte i grunnen best "Epilogen".
 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 6.mai

Klokka er no 17.24, og eg har avslutta dagens arbeid, trur eg. Eg veit ikkje kor lang arbeidsdag ein kan rekne med når ein er 84 . Temperatu...