mandag, februar 18, 2013

Bok nr. 8 - 2013: Døden kommer til Pemberley

Døden kommer til Pemberley
"Krimdronningen P. D. James er bare 92 år gammel - og må åpenbart ha hygget seg over å skrive denne lille boken. Den er vel nærmere en roman enn en kriminalbok, fordi P.D. James gjør seg slik flid med miljøskildringen.
Hun tar fatt seks år etter at Mr. Darcy og Elizabeth giftet seg, de har to barn. Søsteren Janes familie bor like ved, og det er fryd og forventning i luften kvelden før det tradisjonsrike Lady Anne-ballet. Så kommer et uventet og dramatisk besøk, en mann blir myrdet på Pemberley-eiendommen."
Dette er henta frå nettet, og der har boka fått terningkast 6.

Eg er ikkje medlem av Jane Austens fan-klubb, men eg har då lese eit par bøker, og ikkje minst sett filmar/seriar på TV. Bøkene hennar synest eg rett og slett er kjedelige, men sett ut frå tida dei er skrivne i, les ein dei på ein spesiell måte, og med ei viss interesse.
Jane Austen vart fødd i 1775 og døde i 1817. Boka "Stolthet og fordom" skreiv ho i 1813, så den er 200 år gammal i år.
Og no har altså den 92 år gamle forfattaren P.D  James skrive eit framhald av historia. Noko som eg kallar risikosport. Eg synest boka hennar var ganske kjedelig, men den tok seg opp mot slutten.Og eg trur den er svært lik Jane Austen si bok både i form og innhald. Det nye er "mordet". EG trur at dei som er betre kjende med Austen sine bøker vil finne eksperimentet meir interessant enn eg gjorde. Men at ei 92 år gammal dame vågar seg utpå glattisen på denne måten, må ein berre beundre.
Så får alle fans berre unnskylde at eg ikkje diggar boka.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg likte den veldig godt, men det er sikkert fordi jeg ikke helt har vokst fra Austen og Mr. Darcy. Ser lett for meg slottet og skogene rundt Pemberley og selvsagt Colin Firth springende rundt.
W

Besta sa...

Ja, eg las ikkje Austen før eg var godt vaksen, og synest det er kjedelig stoff. Men Colin Firth som Mr. Darcy har eg ingen ting imot. Tvert imot.

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...