onsdag, oktober 24, 2012

Bok nr. 53 - 2012: Mokka.

Dei fleste kjenner vel til boka, og filmen, "Saras nøkkel". Forfattaren Tatiana de Rosnay har skrive fleire bøker som eg har lese, utan særlig begeistring. Bøkene er lettlesne, ja helst vil eg kalle dei "lettvekterar".
Denne boka, "Mokka", er heller ikkje stor litteratur, likevel var der NOKO med den. Handlinga er i kortheit den at ein 13 år gammal gut blir påkøyrt av ein bil. Bilen stoppar ikkje, men stikk av frå åstaden.
Guten blir liggande i koma, mens politiet somlar med å finne gjerningsmannen/-kvinna.
Det er mor til guten som har forteljestemma gjennom heile boka; ho fortel ikkkje berre om det som skjer eller har hendt før, men om alle tankane ho gjer seg. Ho blir heilt hekta på at ho skal finne den som har skada sonen. Det er ikkje vanskelig å sette seg inn i korleis ho har det -mens vekene går og guten ikkje vaknar. 
Boka er enkel, og løysinga kjem ikkje som noka bombe. Det beste med boka er at ein så lett kan følgje tankane og kjenslene hennar, sjølv om forfattaren med fordel kunne ha korta teksten ned litt. Boka er på 6 CD-plater.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...