søndag, juni 17, 2012

Bok nr.26 - 2012: Mississippi

Denne boka har eg knapt greidd å legge frå meg. Eg hadde mine tvil då eg såg at den er ein såkalla "bestseller", venta meg ei overromantisk "klissete" historie. Det var det absolutt ikkje. Dette er ei boka med "nerve"- ein ventar berre på at noko fryktelig skal skje. Men kva?
Eg brukar alltid å scanne omslaga, men eg får ikkje til å legge bilda inn på bloggen lenger, så eg tek bilda frå nettet.
Alle hovudpersonane i boka har forteljestemma kvar sin gong, og det er genialt. Vi får belyst historia frå mange ståstader. Historia blir fortalt, og delvis kommentert, frå kvar enkelt person, menn og kvinner, svarte og kvite. Eg kan legge til at historia er lagt til Mississippideltaet rett etter  2.verdenskrig.
Det er ei kvinne som les alle forteljestemmene, først blei eg litt irritert fordi dei ikkje hadde fleire opplesarar, men eg endra meining, for opplesaren er veldig flink.
Denne boka vil eg anbefale på det varmaste.Den er på 7 CD-ar.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.mars

Klokka er no 17.45, temperaturen ute er+ 9 grader, men det er overskya i dag, så det er ikkje så fint som det var i går. Eg sov godt sist na...