søndag, juni 17, 2012

Vêrmelding 17.juni - 2012

Klokka er ca 17.00.Temperaturen ute er + 15 grader, det er overskya og grått, regna har det også gjort, men før middag var det opplett og litt sol.
Vi har nettopp ete middag, så her er det i sannheit fleksitid.
Før middag var vi på ein nokså lang biltur, ein tur vi tek av og til, men ikkje kvart år.
Vi køyrde opp Follestaddalen til Kolås, over Standalseidet, ned til Store-Standal, langs Hjørundfjorden til Festøy. Og så var det strake råsa heim.
Mange kjenner vel til Standalhytta som er eigd av Ålesund skiklubb. Eg var der på tredagars skikurs då eg gikk på lærarskulen, utan at det hjelpte stort,og så har eg vore der på turar med medstudentar og kollegaer etter den tid. Det har vakse opp ein heil hytteby i området, men hyttene er ikkje særlig prangande, så det ser bra ut. Men før vi kjem fram til Standalhytta kjem vi til ei gammal seter, som eg trur er freda. Det er Myklebustsetra, som de ser bilde av øvst på sida.Høge fjell med mykje snø er det på alle kantar.
Vegen nedover til Standal er bratt og svingete. Men det som var verst for meg var at der var så tilvokse med skog at utsikta vart borte. Fjorden vi ser er Hjørundfjorden, og dei ville fjella på andre sida er området der dronning Sonja har hatt mange fjellturar. Sjølv er eg ikkje så glad i fjell, men på avstand ser jo eg også at dei er flotte.

Her er vi komne heilt ned til fjorden, og ser både innover og utover langs strendene. Vi køyrde utover og kom til Festøy, ein stad som vel er kjent for dei fleste.
Så kom vi heim og eg fann ingrediensar til spaghetti og kjøttsaus. Smakte godt  det, etter ei heil veke med fisk.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...