tirsdag, mai 22, 2012

Vêrmelding 22.mai - 2012

Klokka er snart halv fem, og vi måtte inn ein tur for å avkjøle oss. Vi har lagt på altanen ei stund, eg har sove middag og lese bok- og sola meg.
Temperaturen ute er no + 25 grader og det er SOMMAR! Det er så vidt nokre små skyer på himmelen, men dei er berre til pynt.
Frå morgonen av var vi ute i hagen og jobba skikkelig. Nils tømde eine kompostbingen og la molda ned mot grensa til naboen, så vil han så i, og prøve å kvele skvallerkålen. Eg reinska ugras, fleire bøtter fulle med skvallerkål blant anna. Vi har prøvd å vere mest mulig ute i dag, sidan det er pensjonistmøte i morgon og vi må halde oss inne då.
I fjor kjøpte eg nokre sommarblomster som eg hadde i beddet , blant anna nokre blå som heiter Surfinia(? Eller noko liknande). No fekk eg same sorten , men fleire fargar i ei potte. Det er den de ser på bildet.Eg synest dei gjer mykje av seg og så dekker dei "botnen" etter kvart.
Eg likar godt å jobbe i hagen, men kan ikkje styre på så mykje som eg eigentlig har lyst til, på grunn av ryggen.
Eg har opplevd det før, og i år har eg fått fleire slike. Eg plantar raude og gule tulipanar i lag, og så får eg etter ei tid slike spraglete. Fekk forresten sådd blomkarse nedanfor garasjen i går, og så planta eg ut to rosa pelargoniar frå i fjor- i krukker på trappa. Viss veret held seg lenge nok, skal vi beise altanrekkverket.
Når vinden (utrønå) stilnar, skal Hassan og Nils ut og sjå om makrellen er komen.
Det er mykje å bruke fineversdagane til!

Ingen kommentarer: