søndag, januar 15, 2012

Vermelding 15.januar - 2012

Klokka er 15.00. Temperaturen er + 3 grader C. Det er overskya og opplett no; før i dag var det skodde, men den er borte no. Eg er ikkje glad i kulde, men kunne godt tenkt meg litt skikkelig vinter nokre dagar. Nils gikk ein tur f.m., men det er for glatt til at eg kan tore meg ut og gå, og for mildt til å kunne bruke spark. Så eg har halde meg inne. No har eg vore oppe og prata med Marit ei lita stund.
Til middag i dag hadde eg tenkt å lage mulligatawny-suppe. Før jul kjøpte eg inn to store pakkar med kyllinglår som eg hadde tenkt å bruke til det. Heile høner eller kyllingar var ikkje å få kjøpt. Men då eg skulle pakke ut låra, viste det seg at kvar pakke inneheldt 2 små lår, som var krydra og innsmurde med  pesto. Kanskje eg skulle ha lese litt meir på pakken? I alle fall vart kyllinglåra steikte i omnen, så det var greitt nok. Har hatt ståande ein pakke med cous-cous som eg tenkte eg kunne ha attåt. Miksa nokre oppskrifter frå "Smalhans" og dikta litt sjølv, og det blei bra det. Enda betre hadde det blitt om eg hadde hatt passelig mykje cous-cous i. Eg er alltid så redd for å lage til for lite at eg tok dobbelt opp.Vi har til ei måltid til, for å seie det slik.Eg plar aldri lage dessert når vi ikkje har gjestar, men i dag laga eg gelé med frosne bringebær+ vaniljesaus. Prosjektet er å ete av lasset.
Elles har det ikkje skjedd  så mykje i dag, men no skal eg ha meg ei stund med bok på øyret, så blir det sikkert litt meir spenning. Nils ser sport på TV.

1 kommentar:

solveig sa...

Stor skilnad på veret her og veret der! Her er berre nokre småklattar i grøftekantane.

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...