søndag, november 20, 2011

Møte med Gunda.


For ei tid tilbake hadde Heidi og Gunda ei matspalte i Sunnmørsposten som eg las med stor interesse. Heidi underviser i Mat og helse på høgskulen i Volda, og har studert faget i Bergen i lag med Solveig. Eg kjenner også Heidi frå skulen, sidan eg hadde ein av dei tre sønene hennar som elev. Heidi har gitt ut fleire kokebøker, mellom anna "Ta kaka". Gunda har eg aldri møtt eller kjent. Berre gjennom bloggen hennar "Alt godt"- ja og så er vi venner på FB.
Hadde tenkt meg til Ulsteinvik då ho hadde bok-lansering der, men det kom noko i vegen, så det vart ikkje. Men i dag møttest vi. Og fann tonen; ikkje noko problem å bli "kjent" med Gunda, nei. Og begge foreldra hennar var også med, så eg hamna midt i smørauget. Det viste seg at faren var søskenbarnet til Hans Kragset og Sverre Paul Runde, folk som vi kjenner,altså. Mora er pensjonert lærar og like lett å prate med. Eg følte aldeles at eg var hamna ved VIP-bordet.(Visste ikkje kven dei var då eg plasserte meg i lag med Heidi.)
Det var ikkje så veldig mange frammøtte, men Gunda prata og fortalde (ho er utdanna jurist) mens ho laga lefserullar med røykelaks som vi fekk smake. Etter kvart dukka det opp veldig mykje folk, men det viste seg at dei fleste skulle på foredraget om Hulda Garborg. Det skulle ikkje eg. Nils var stad og hekla sild på kaia mens eg var på Åsentunet, så eg kunne ikkje bli lenger. Hadde ikkje så veldig lyst heller.
Heidi tok eit bilde med mitt kamera, og så tok ho eit fint bilde av Gunda, meg og mora til Gunda med Gunda sitt kamera.(Men det har ikkje eg tilgang til.)

2 kommentarer:

solveig sa...

Det høyrest kjekt ut. Eg har vore på jobb frå 16-19 etter eige ønskje. Ein får gjort så mykje når ein er der åleine. Tett program seinare i veka.

Bjørg sa...

Artig å lese om møtet ditt med slekta vår.

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...