torsdag, september 22, 2011

Vermelding 22.september 2011

Klokka er 18.10, og vi er nettopp komne heim. Ute regnar det trollkjerringar og det som verre er, og temperaturen er ca+ 9 grader C.I dag var vi tidlig oppe, for vi skulle vere i Ulsteinvik på møte klokka 10.00, og vi likar å ha god tid. Hadde med oss ei dame til, så vi var tre frå Ørsta.
Møtet handla for det aller meste om Samhandlingsreforma, og eg må innrømme at eg syntest det var lite engasjerande. Det var sjølvsagt noko som var interessant, men det blei vel mykje. Dessutan synest eg ikkje det er pensjonistlaga, der dei fleste er gamle, som skal stå på barrikadane og krevje. Det er meir ei oppgåve for Eldrerådet og politikarane.Og når det blir for mange personlige innspel frå tilhøyrarane, blir det berre dumt. Som eit døme kan eg nemne at det var snakk om at vi skulle oppmode pensjonistar til å bruke refleks, og då vart det ein diskusjon om korleis ein kunne få tak i refleksvestar GRATIS. Hallo! Pensjonistar har vel råd å kjøpe ein refleksvest viss dei treng det, like så vel som mange andre. Nok om det.
Vi fekk god og rikelig mat. Frukt stod framme på gangen heile tida. Til lunsj fekk vi steik med fullt tilbehør. Det vart litt diskusjon om kva slags kjøt det var, men eg og ein av mennene ved bordet, var overtydde om at det var lam. Det var fylt med pesto! det var godt! Og så fekk vi steikt sopp, broccoli,blomkål, gulrøter og tyttebær til. Karamellpudding til dessert.+ kaffi. I neste pause var det kaffi og gulrotkake.
Else, som sat på med oss, hadde ikkje vore til Hareid på mange år, så vi svinga ein tur utom dit, og heilt opp til Solveig sitt hus-utan å gå inn. Rekna med dei var midt i middagen/middagskvila. Var innom Blåhuset i Ulsteinvik og fekk tak i tulipanløkar også.
Det var ikkje berre eg som var lettare frustrert over møtet i dag, det var mange andre som meinte det samme. Men vi tre frå Ørsta, var i alle fall enige om at dette greier vi ikkje å referere mykje ifrå. Eg har no eit spesielt ansvar sidan begge dei andre to stilte som vara.Vi tok med oss rikelig med brosjyrar-det får halde. No trur eg at eg skal ha ei pause, ser ikkje bort frå at augene kan dette igjen.

2 kommentarer:

solveig sa...

Vi såg dykk ikkje!No driv vi og pakkar til Oslotur. Håkon skal reise til Berlin søndag morgon.

Besta sa...

Å, det var sant,ja! Har mi fulle hyre med å halde greie på kvar alle er, eller skal. Inklusive meg sjølv. Nørønafolket det vil fare.....

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...