mandag, september 19, 2011

Vermelding 19.september 2011

Klokka slo nettopp sju,(19.00). Ute har det vore overskya i dag, med litt regn av og til.Temperaturen er+ 11 grader C. Margrete og tre av ungane har vore her, men er reiste no, og Nils for bort på kaia for å fiske, så eg er her åleine.Har sett på oppvaskmaskina, så den jobbar for meg. Skal sette i gang vaskemaskina også.
I dag skulle eg lage Bacalao, og tok fram den store jerngryta mi. Det var lenge sidan den hadde vore i bruk, så eg fann ut at den trengde ein skikkelig vask. Det resulterte i at den blei så rein at bacalaoen brende seg litt fast i botnen, til tross for all oljen. Neste gong eg skal laga bacalao, skal eg heller bruke ein kasserolle med slipp-belegg.
NB: Eg kokte opp retten på plata, og vidare i steikomnen på 150 grader, så den burde ikkje blitt brent. "Men gjort er gjort, og spist er spist"! Hadde fiskebollar i kvit saus til dei som ikkje har så voksen smak. Og så hadde vi dessert: gelé, bringebær, vaniljesaus og is.
Det er berre når vi har besøk at vi har dessert-stort sett.
Gjorde det meste av maten klar før vi for nedover, først på biblio, der eg fekk med meg to nye krimbøker, og sette meg på venteliste til to bøker til. Så på Bakk-Ola til eit lite pensjo-møte i samband med turen til Ulsteinvik torsdag. Då skal vi vere på møte heile dagen, på det som før var Ulstein hotell, no er det Folkehøgskule.

1 kommentar:

solveig sa...

Det er bra du låner krim. Eg kjem til å låne. Det er befriande å lese noko spennande etter Honningtunger.

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...