mandag, september 12, 2011

Vermelding 12.september - 2011

Klokka er snart 14.00. Akkurat no er det skya, men opplett, ute. Temperaturen er + 17 grader, så det er i grunnen fint. Eg har likevel måtta kle godt på meg, sidan eg er plaga med gikt i dette fuktige veret.
Vi var tidleg nedover i dag, for å stemme ved valet, for Nils skulle vere vakt frå klokka 12.30. Eg trur ikkje vårt parti kjem til å gjere det så godt i år. Ørsta kommune er i ROBEK og kjem seg nok ikkje ut av uføret med det første. Underskotet aukar i kommunen kvart år. Det har mange grunnar, og ein har berre EIN utveg til å få meir pengar i kommune-kassa ,og det er å innføre eigedomsskatt. I første omgang på "Bruk og verk". Det er mest med tanke på TUSSA, det store kraftverket på Bjørke i Ørsta kommune. Det er eit aksjeselskap, der Ø. komm. har mange aksjar.Og i år har dei sikkert tent godt på alt vatnet.
Men så har Frp. vore ute med skremselspropaganda og rekna ut kor mykje skatt ein må betale på private eigedommar-og det på heilt feil grunnlag. Ikkje alle er klar over at det er skattetaksten som skal ligge til grunn, og ikkje markedsverdien. Eg har rekna ut at om privat eigedomsskatt skulle bli innført, ville vi fått ca 700 kr ekstra skatt pr. år ev. aukande til max 2450. Det skulle eg gladelig betalt for å få løyse diverse problem i kommunen. Fleirbrukshall har vore eit ønske i mange år, det kunne kanskje blitt ein realitet.
Personlig meiner eg at det å auke skatteprosenten ville vere meir rettferdig, men det har ein ikkje høve til.
Nils står relativt langt nede på lista i år. Eg står der også, som såkalla "listefyll". Hadde eg vore yngre, kunne eg tenkt å engasjert meg meir i politikken, for den tid eg var ung hadde eg så mykje anna å engasjere meg i.
Mens Nils er vekke har eg blant anna vaska golv. Mange synest kanskje eg vaskar ofte, men det er ikkje same golva heile tida. Den tid eg var yrkesaktiv, for eg over heile huset på eit par-tre timar. Den tida er definitivt forbi.
I kveld skal vi kose oss med heimelaga fiskesuppe. Uansett valresultat! Vi synest vi har det godt, og det er faktisk dei aller fleste pensjonistar samde i. Har ein nokonlunde bra helse, er det ingen ting å klage over i vårt raud-grøne land! Eg håper på at vi få behalde fargane i alle fall. Godt Val!

1 kommentar:

Marit sa...

Så kult at dere eldre engasjerer dere på nett! Morsomt å se at dere bruker de teknologiske duppedittene vi kan benytte oss av :) Lykke til med videre blogging.

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...